Antena Meniu Search
x

Video Investiţia imobiliară prin care îţi poţi dubla banii. Costă 50.000 de euro în Bucureşti, dar mobilatul este mai ieftin decât la apartament

Studio-ul ia faţa garsonierelor în preferinţele celor care vor să facă investiţii imobiliare! Spaţiul mai generos şi finisajele moderne fac ca investiţia să fie extrem de profitabilă pe termen lung, mai ales la închiriere. Analiştii spun că, în timp, valoarea unui astfel de imobil se poate dubla, dacă este achiziţionat în stadiu de proiect. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 04.12.2023, 20:19

Vezi și

Aurelia a analizat luni bune piaţa, înainte să ia decizia de a cumpăra un studio în nordul Capitalei. Plănuieşte să cumpere mai multe proprietăţi pe care să le închirieze.

Investiţia imobiliară prin care îţi poţi dubla banii

Aurelia Cernăianu, investitor: Am analizat foarte bine piaţa, pornind de la buget, pornind de la locaţie. O casă îţi aduce un plus. E ceva palpabil, adică banii ţinuţi într-o bancă reprezintă doar o hârtie, pe când aici poţi să te joci puţin cu imaginaţia /taie/ şi piaţa e foarte ofertantă pe zona asta.

În medie, o garsonieră se închiriază în mai puţin de 14 zile şi se poate vinde în mai puţin de o lună. Costurile de întreţinere mici sunt motivul principal pentru care investiţia este profitabilă, atât pentru proprietar, cât şi pentru chiriaş.

Pe acelaşi subiect

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: În acest an, piaţa chiriilor a crescut cu 20 de procente, aşa că românii au investit în apartamente cu două camere sau în studio-uri. 60% din totalul tranzacţiilor imobiliare efectuate anul acesta au fost cu bani cash.

În medie, un studio la gri într-un ansamblu rezidenţial din Capitală se vinde cu 50 - 60.000 de euro + TVA. Cu finisaje, poate ajunge şi la 70.000 de euro, iar mobilatul este mai ieftin faţă de un apartament. Chiria depăşeşte 400 de euro pe lună.

Cătălin Apetri, director general de vânzări complex rezidențial: Avem şase tipuri de studiouri disponibile în cadrul proiectului, cu suprafete care variază de la 36 până la 42 de mp utili, cu şi fără balcon. Cei care au cash investesc, special pentru acea categorie de clienţi care nu se mai încadrează la credite.

Apartamentele cu două camere se păstrează în topul investiţiilor şi în acest an.

Răzvan Stroescu, analist imobiliar: Clienţii proprietari, care au ca a doua opţiune această variantă. În sensul că, cumpără aceste apartamente, locuiesc în ele o perioadă, 5-10 ani, după care îşi cumpără un apartament mai mare şi primul apartament devine o investiţie pentru că îl închiriază în calitate de proprietari.

Datele arată că în 2023 românii au fost cei mai interesaţi să cumpere în luna ianuarie, iar perioada iulie-septembrie a stârnit cel mai mult interesul celor care au vrut să închirieze un imobil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri economice » Investiţia imobiliară prin care îţi poţi dubla banii. Costă 50.000 de euro în Bucureşti, dar mobilatul este mai ieftin decât la apartament