Antena Meniu Search
x

Video Locurile "bântuite" din România care atrag o mulţime de curioşi de Halloween. "Când intri ai dureri de cap, aparatura se defectează"

Halloween 2023. România este locul ideal în care-ţi poţi petrece o vacanţa de groază, chiar de Halloween. Pădurea Hoia-Baciu uimeşte. Înfioară. Şi, mai ales, stârneşte curiozitatea. Se fac tururi ghidate în aceste zile pentru a-i afla legendele, iar la Castelul Vrăjitoarele din Gorj ai nevoie doar de costumaţie ca să te distrezi, într-un decor de speriat. 

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 21:51

Vezi și

De când păşeşti în curtea Castelului Vrăjitoarelor din localitatea Bumbeşti-Piţic, ai impresia că eşti într-o carte scrisă de Fraţii Grimm. În curte ne întâmpină spiritele vrăjitoarelor care sunt sculptate în lemn. Iar în interiorul castelului impunător sunetele stranii îţi dau fiori. 

Halloween 2023. Locuri "de speriat"

"Stela şi celelalte vrăjitoare îşi aşteaptă oaspeţii într-un decor inedit, perfect pentru câteva fotografii de groază. Cine vine costumat de Halloween intră gratuit în castel", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Şi descoperă un tablou cu adevărat de speriat. În fiecare încăpere, tronează câte o vrăjitoare. Prepară poţiuni magice, ghicesc, fac vrăji, caută spirite sau torturează.

Pe acelaşi subiect

Faceţi cunoştiinţă cu Lisa, o vrăjitoare simpatică, verde, care seamănă cu iubita lui Shrek. "În castel se află deja cele 12 vrăjitoare, sperăm să nu plece şi dacă vor pleca... Ne întâlnim cu ele pe aici", arată Mălina Bolovan, reprezentant castel.

Pădurea "bântuită" Hoia Baciu, din Cluj

Groaza mai poartă un nume in aceste zile. Pădurea Hoia Baciu, din judeţul Cluj. "Cel mai de temut dar şi cel mai vizitat loc din Hoia este Poiana Rotundă. Se spune că în 1968 deasupra acestui luminiş a fost fotografiat un OZN, iar de atunci zona ar fi devenit un magnet pentru tot ce înseamnă paranormal", spune Alex Prunean, reporter Observator.

Unii cred că locul e bântuit, alţii cred că este poarta spre o altă lume. "Atunci când intri în pădure ai tot felul de stări, de senzaţii de greaţă, dureri de cap, aparatura se defectează. Noaptea, senzaţiile sunt mult mai amplificate. Orice foşnet ţi se pare suspect", spune Laura Călugăr, coproducător documentar.

Castelul Cantacuzino din Buşteni este în aceste zile asociat cu academia Nevermore, din serialul Wednesday. Tema serialului se potriveşte înfricoşător de bine cu Halloween-ul. "Venim să vedem locurile unde s-au filmat. E prima oară când ajung la Castelul Cantacuzino, o privelişte foarte frumoasă", povesteşte un bărbat.

"Turnarea unor scene din serialul Wednesday aici, la Castelul Cantacuzino, a însemnat transformarea acestui obiectiv în adevărat magnet turistic, în special pentru copii. Astfel încât acum, în perioada vacanţei de Halloween, mulţi dintre vizitatorii castelului sunt dintre spectatorii serialului Wednesday", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Aici, copiii vor fi costumaţi mâine în alb-negru, fix ca personajele din serial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Locurile "bântuite" din România care atrag o mulţime de curioşi de Halloween. "Când intri ai dureri de cap, aparatura se defectează"