Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mărirea primită de o pensionară după recalculare. "E bine că nu a scăzut"

Poştaşii au fost azi aşteptaţi cu nerăbdare dublă de pensionari. A început distribuirea deciziilor de recalculare şi seniorii vor vedea negru pe alb câți bani vor primi de luna viitoare. Unii s-au arătat mulţumiţi de calcule, alţii au spus că sumele date sunt infime pentru nevoile lor, iar pentru peste 850.000 pensia rămâne la fel. 

de Florentina Lazăr

la 16.08.2024 , 19:33

Pensionarii au aşteptat poştaşii mai nerăbdători ca niciodată. Au vrut să vadă cu ochii lor câţi bani vor primi în plus de la toamnă. 

Recalcularea aşteptată de pensionari

"Pensia pe care o aveam înainte era 2.152 şi acum e 2.335. Deci este o mică majorare, dar e bine că nu a scăzut. Oricum, eu mă bucur pentru asta", a declarat Veronica Preda, pensionară

Vezi și

Alţii au fost dezamăgiţi la primirea deciziei

Pe acelaşi subiect

"Puţin, cât dăm pe medicamente... vin facturi. Bineînţeles că am avut speranţă. Mulţumesc lui Dumnezeu că îmi dau copiii. Cât pot şi ei", a spus Eva Verga, pensionară. 

După 24 de ani lucraţi ca inginer mecanic, doamna Steliana se aştepta să iasă pe plus după recalculare. N-a fost să fie. La fel ca alţi aproape 850.000 de seniori, rămâne cu aceeaşi pensie. 

"2.587. Zero lei şi zero bani în plus, este acelaşi cuantum de pensie pe care l-am avut şi până acum. Nu am avut aşteptări. N-am avut în decursul activităţii nici prime, nici sporuri", a spus şi Steliana Berceanu, pensionară

Şi-au calculat singuri pensia

Nerăbdători, mulţi seniori şi-au calculat singuri pensia. 

"Acum am 3.800 lei, o să am 5.000 şi ceva. Mă ajută punctele de stabilitate pentru că am 45 de ani de muncă", a declarat un pensionar

"Primesc în jur de 20-25 de telefoane pe zi în legatură cu deciziile. Au venit? Când vin? Am o rugăminte, să aibă răbdare, toată lumea va primi deciziile acasă", a declarat Mihai Seru, poştaş. 

Dacă seniorii nu sunt găsiţi la domiciliu, poştaşii pot lăsa documentul unui membru al familiei de la aceeaşi adresă sau o înştiinţare. Pensionarii vor ridica, apoi, decizia de la oficiliul poştal. În medie, 500.000 de astfel de documente vor fi livrate zilnic de poştaşi. 

Deciziile de recalculare vor ajunge la cei peste 4,6 milioane de seniori până pe 30 august. Poştaşii vor distribui pensiile majorate începând cu 2 septembrie și până la jumătatea lunii. Pe card, banii intra pe 12 septembrie. 

Aproape 2 milioane de seniori vor primi creşteri de până la 500 lei, în timp ce pentru aproape 1 milion - majorările sunt între 500 şi 1.000 lei. 

"Dacă stagiul de cotizare e foarte mare, dacă nu a beneficiat de indice de corecţie de 1,41%, creşterile sunt spectaculoase, sunt aproape de dublu 100% pentru că intervin punctele de stabilitate", a declarat Daniel Baciu, preşedinte Casa Naţională de Pensii. 

Pentru aproape 720.000 de seniori recalcularea a ieşit pe minus. Aceştia vor rămâne, însă, cu pensia actuală.  

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme. ...

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Ştiri economice » Mărirea primită de o pensionară după recalculare. "E bine că nu a scăzut"