Antena Meniu Search
x

Video Măsuri drastice pentru diminuarea consumului de curent electric, la Hunedoara. Doar jumătate dintre stâlpii de iluminat vor mai funcţiona

Oraşul Hunedoara a început să facă economie de curent electric. Doar jumătate dintre stâlpii de iluminat de pe bulevarde vor mai funcţiona, noaptea. În plus, iluminatul arhitectural la Castelul Corvinilor, la clădirile primăriei şi alte obiective turistice va fi oprit după miezul nopţii.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 09:27

Vezi și

În prezent, iluminatul public costă 200 de mii de lei pe lună, în Hunedoara. Însă, contractul de 23 de bani pe kilowatt care era valabil anul trecut nu mai poate fi reînoit. 

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: Trebuie să intrăm şi noi pe acea grilă de furnizori, unde preţul este de cel puţin 11 ori mai mare. 

Doar jumătate dintre stâlpii de iluminat vor mai funcţiona

Pentru a nu secătui bugetul, primăria a decis ca pe marile bulevarde să funcţioneze doar jumătate din stâlpii de iluminat. Şi iluminatul monumentelor, printre care şi Castelul Corvinilor, se opreşte după miezul nopţii.

Pe acelaşi subiect

''Cred că e undeva la o săptămână de când nu mai e luminat castelul şi cred că asta e motivul pentru a economisi puţin. Cred că e un lucru bun, doar să fie în beneficiul oamenilor.'' 

''Era la un moment dat discuţia să se oprească între orele 1 şi 4 de tot, eu consider că e o decizie înţeleaptă.''

Între timp, autorităţile locale caută şi să schimbe becurile care consumă mult cu unele mai economice.

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: Am câştigat un proiect de aprovimativ două milioane de euro pentru înlocuirea acestor stâlpi şi montarea lămpilor LED.

Autorităţile spun că odată cu punerea în funcţiune a sistemului bazat pe tehnologia LED iluminatul din municipiu va reveni la normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Măsuri drastice pentru diminuarea consumului de curent electric, la Hunedoara. Doar jumătate dintre stâlpii de iluminat vor mai funcţiona