Antena Meniu Search
x

O navă cu cereale ucrainene, blocată în Canalul Suez. Traficul este normal, cargoul este remorcat pentru reparaţii

O navă norvegiană încărcată cu cereale ucrainene a rămas blocată în Canalul Suez, dar autorităţile din Egipt susţin că traficul este normal. Nava M/V Glory este trasă de remorchere pentru reparații, după ce  a suferit "o defecțiune tehnică bruscă", relatează AFP. 

O navă cu cereale ucrainene, blocată în Canalul Suez. Traficul este normal, cargoul este remorcat pentru reparaţii
Cargoul M/V Glory - Profimedia

Un cargou care transportă cereale din Ucraina spre China a eşuat luni în Canalul Suez. Autorităţile au transmis însă că reuşit ranfluarea sa, relatează AFP. "M/V Glory a eşuat în timp ce se alătura unui convoi spre sud în apropiere de Alaqantarah. Remorcherele Autorităţii Canalului Suez încearcă în prezent ranfluarea sa", a anunţat iniţial agentul maritim norvegian Leth pe Twitter. La scurt timp, acesta a transmis că nava a fost repusă pe linia de plutire.

Potrivit Autorităţii Canalului Suez, incidentul va afecta traficul prin canal. Nava, sub pavilion al Insulelor Marshall, plecase din portul ucrainean Cernomorsk la 25 decembrie cu destinaţia China, cu o încărcătură de 65.970 tone de porumb, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) care supervizează exporturile de cereale din Ucraina.

JCC - care include reprezentanţi ai ONU, Turciei, Ucrainei şi Rusiei - precizează că nava primise autorizaţia să îşi continue deplasarea din Istanbul după o inspecţie efectuată la data de 3 ianuarie. Canalul Suez este una din cele mai aglomerate căi maritime din lume şi ruta cea mai scurtă de transport între Europa şi Asia. 

În 2021, cargoul Ever Given a rămas blocat de-a curmezişul canalului Suez timp de 6 zile, a perturbat puternic comerţul maritim mondial şi a cauzat pierderi financiare Egiptului. În total, 422 de nave încărcate cu 26 de milioane de tone de mărfuri, au fost blocate iar pierderile pentru comerţul maritim mondial au fost estimate la 6-10 miliarde de dolari pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » O navă cu cereale ucrainene, blocată în Canalul Suez. Traficul este normal, cargoul este remorcat pentru reparaţii