Antena Meniu Search
x

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost salvată gigantica navă-container Ever Given, care a blocat Suezul o săptămână

Publicația La Repubblica a reconstruit cu o animație grafică eforturile de a debloca nava de peste 220.000 de tone blocată timp de o săptămână, în diagonală, în canalul Suez.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 19:04

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost salvată nava Ever Given care a blocat Suezul o săptămână
- La Repubblica

Lung de 400 de metri, portcontainerul Ever Given a rămas blocat marți, 23 martie, la capătul sudic al canalului Suez. Sisteme speciale de dragare au fost aduse pentru a săpa noroi și nisip de sub prora și pupa navei. ANIMAȚIE GRAFICĂ

Excavatoare au săpat în malul unde a rămas blocată partea din față a navei. Remorcherele s-au luptat să tragă în sens opus prora și pupa portcontainerul. Un rol important l-a jucat și mareea. Astfel a fost repusă pe linia de plutire după 6 zile. 

Miercuri au început investigațiile oficiale privind modul în care gigantica navă-container s-a blocat, oprind transportul maritim timp de aproape o săptămână.

Pe acelaşi subiect

Președintele Autorității Canalului Suez, Osama Rabie, a pus incidentul din Suez pe seama condițiilor meteorologice, inclusiv a vântului puternic, dar și pe o eroare umană. Ancheta va include o examinare tehnică a navei și va analiza acțiunile căpitanului care s-a arătat dispus să coopereze cu autoritățile în acest caz.

Blocajul de șase zile de pe cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa și Asia a scufundat în haos lanțurile de aprovizionare globale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost salvată gigantica navă-container Ever Given, care a blocat Suezul o săptămână