Antena Meniu Search
x

Preţul petrolului, în continuă creştere. Fluctuaţii mari după zile întregi de pierderi

Preţurile petrolului au urcat joi cu aproximativ 7%, continuând o serie de fluctuaţii mari, în timp ce piaţa şi-a revenit după câteva zile de pierderi, în urma îngrijorărilor legate de un posibil deficit de ofertă în săptămânile următoare din cauza sancţiunilor impuse Rusiei, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 14:41

Preţul petrolului, în continuă creştere
Preţul petrolului, în continuă creştere - Profimedia (scop ilustrativ)

Contractele de referinţă pentru petrol au cunoscut în ultimele săptămâni cea mai volatilă perioadă înregistrată de la jumătatea anului 2020. După ce au scăzut pe măsură ce cumpărătorii şi-au marcat profiturile, preţurile şi-au reluat tendinţa ascendentă, traderii aşteptându-se în curând la un deficit pe piaţa de energie.

Preţul petrolului, în continuă creştere

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au câştigat 7,95 USD, sau 8,08%, până la 105,89 dolari pe baril.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a fost cotat în creştere cu 6,83 dolari, sau cu 7,15%, până la 101,86 dolari pe baril, relatează news.ro.

Pe acelaşi subiect

În ultimele opt sesiuni de tranzacţionare, petrolul Brent a fost tranzacţionat până la 139 de dolari pe baril şi până la 98 de dolari pe baril, rezultând un spread de peste 40 de dolari pe baril.

Moscova, sancţionată prin interdicţii de achiziţie a petrolului rusesc

Numeroase ţări au interzis achiziţionarea de petrol rusesc pentru a pedepsi Moscova pentru invadarea Ucrainei în urmă cu aproape trei săptămâni.

Rusia, care numeşte acţiunea militară ”o operaţie specială”, este cel mai mare exportator mondial de ţiţei şi produse combustibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Preţul petrolului, în continuă creştere. Fluctuaţii mari după zile întregi de pierderi