Antena Meniu Search
x

Video Cât a ajuns să coste astăzi un litru de benzină, dupa ce acum o săptămână depăşise 8 lei

În plin val de scumpiri, vine şi o veste bună. După aproape o săptămână cu preţuri în jur de 8 lei, carburanţii dau semne de ieftinire. Şi cotaţiile petrolului continuă să scadă. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 17.03.2022 , 19:49

Carburanţii s-au ieftinit în medie cu 20 de bani pe litru. În Capitală, cea mai ieftină benzină costă 7,7 lei, iar cea mai ieftină motorină 7,8 lei. Există şi staţii de alimentare unde preţurile sunt ceva mai mari. În Bucureşti, cea mai scumpă benzină costă 8,1 lei, iar cea mai scumpă motorină 8,2 lei. Asta în condiţiile în care în urmă cu o săptămână, litrul de carburant se vindea în medie cu 7,9 lei. Existau şi staţii de alimentare care au mărit foarte mult preţurile. 

Şi petroul s-a ieftinit. Barilul de petrol a ajuns să coste acum sub 100 de dolari, iar în urmă cu o săptămână ajungea chiar la 140 de dolari. 

În timp ce alte state au luat măsuri ca preţurile de la pompă să fie din ce în ce mai mici, în România încă nu s-a  întâmplat acest lucru. Se discută în continuare despre o reducere a accizei. O înjumătăţire ar face ca preţurile să scadă cu aproximativ un leu pe litru. Pentru a se aplica este nevoie de o derogare a Comisiei Europene. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Stiri economice » Cât a ajuns să coste astăzi un litru de benzină, dupa ce acum o săptămână depăşise 8 lei