Antena Meniu Search
x
LIVE

Primăria Sectorului 2 din Capitală va da 3 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primăria Sectorului 2 vrea să dea trei milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, anunţă un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 2.

la 26.09.2018, 17:29
Primăria Sectorului 2, trei ilioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului din Capitală
Primăria Sectorului 2 vrea să dea trei milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mantuirii Neamului din Capitală - Mediafax Foto via Hepta

Primăria Sectorului 2 vrea să dea trei milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, anunţă un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 2, programată joi.

Conform proiectului de hotărâre, Patriarhia Română a transmis o adresă la Primăria Sectorului 2 în data de 24 august prin care solicită un sprijin financiar în valoare de aproape 157 de milioane de lei pentru lucrările de construcţie a Catedralei Mântuirii Neamului.

Consiliul Local Sector 2 ar urma să ofere 3 milioane de lei Patriarhiei. Expunerea de motive este semnată de viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Recent, într-o şedinţă de la începutul lunii septembrie, Consiliul Local Sector 1 a aprobat alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, asta deşi Primăria Capitalei a dat deja 10 milioane de lei Catedralei prin rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie, în plus faţă de suma de 15 milioane de lei alocată iniţial de la buget. Şi Guvernul a acordat Patriarhiei pentru lucrările la acest edificiu, prin rectificarea bugetară de la începutul lunii august, încă 115,5 milioane de lei,

Pe acelaşi subiect

Catedrala Mântuirii Neamului a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primăria Capitalei şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Deşi au fost alocate fonduri consistente pentru construcţia edificiului, în primăvara acestui an inginerul şef Vasile Crăcăoanu spunea că nu mai sunt bani pentru continuarea lucrărilor. Catedrala Mântuirii Neamului este finalizată în proporţie de 80 la sută, iar Patriarhia Română vrea să o sfinţească la sfârşitul lunii noiembrie.

În 3 septembrie, Patriarhul Daniel a sfinţit cele şase clopote ale Catedrelei Mântuirii Neamului, care cântăresc împreună 33 de tone şi care sunt montate în turnul "Clopotniţă” de pe faţada de vest a noii Catedrale Patriarhale, la o înălţime de 60 de metri, împreună cu structura lor metalică.

Sfinţirea catedralei, închinată Sfântului Andrei şi eroilor români, va fi oficiată în 25 noiembrie de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului împreună cu Patriarhul Daniel şi ierarhi români.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Primăria Sectorului 2 din Capitală va da 3 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului