Antena Meniu Search
x

Video Programul Rabla Plus în 2024: valoarea tichetului scade cu 44.000 de lei

Oficialii statului se laudă cu alocări record şi cu majorări de salarii şi pensii, în bugetul pentru anul viitor. Dar matematică bugetară simplă: de unde se pune, trebuie să se şi ia. Aşa că Guvernul începe să taie drastic din. subvenţiile şi tichetele acordate populaţiei prin programele finanţate de stat. Cum ar fi Rabla sau Casa Verde. Şoferii vor primi mai puţini bani pentru casarea maşinilor vechi, iar pentru cei care vor să îşi instaleze panouri fotovoltaice, sprijinul oferit de stat se va înjumătăţi.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 14.12.2023, 13:07

Vezi și

Se taie bani de la cele mai cunoscute programe și care atrăgeau în fiecare an un număr foarte mare de români. În primul rând de la Programul Rabla, până acum valoarea unui tichet pentru casarea unei mașini era de 7.000 de lei, de acum înainte șoferii vor primi doar 3.500 de lei, adică jumătate din sumă.

Programul Rabla Plus în 2024: valoarea tichetului scade cu 44.000 de lei

Mai apoi, la Programul Rabla Plus, valoarea unui tichet ajungea până la 54.000 de lei, de acum suma se reduce până la 10.000 de lei. Era un program extrem de important, pentru că prin acest program s-au casat în ultimii cinci ani, în jur de 350.000 de mașini vechi.

Mai apoi se taie bani de la Casa Verde fotovoltaice, exista până acum un sprijin din partea statului în valoare de 20.000 de lei, acum acest sprijin se reduce la 10.000 de lei. De asemenea, un program extrem de îndrăgit, zeci de mii de români și-au montat panouri prin acest program, numai în acest an aproximativ 87.000 de români.

Vom vedea cât de mult interes vor mai stârni aceste programe de anul viitor pentru că vor trebui românii să scoată mai mulți bani atât cei care vor să își ia mașini noi, cât și cei care vor să facă economii la electricitate și să își monteze panouri fotovoltaice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Programul Rabla Plus în 2024: valoarea tichetului scade cu 44.000 de lei