Antena Meniu Search
x

Video S-a scumpit și Crăciunița, floarea-vedetă a sărbătorilor de iarnă

Crăciunița, floarea-vedetă a sărbătorilor de iarnă, este afectată şi ea de valul de scumpiri. Deşi anul acesta preţul crăciuniţelor a crescut şi cu 25%, oamenii nu concep să treacă Crăciunul fără să cumpere o astfel de floare. Aşa că serele şi florăriile s-au pregătit temeinic. 

De Clara Mihociu la 10.12.2022, 10:29
Vezi și

Crăciunița, sau Steaua Crăciunului, este o floare aparte tocmai prin prisma faptului că acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă, își ia această culoare roșie aprinsă atât de frumoasă. Sunt cele mai căutate flori ale sezonului, mai ales de către domnii care vor să le dea cadou doamnelor. La serele din cadrul primăriei au fost pregătite în acest an 7.000 de crăciunițe crescute cu atenție și mare grijă în ultimele săptămâni, pentru că au nevoie de un mediu aparte pentru a fi atât de frumoase și pentru a fi roșii de Crăciun. Au fost ținute în întuneric o perioadă, pentru a-și lua această culoare, și au fost udate din timp în timp, așa cum ar trebui să facem și acasă, după ce le cumpărăm. Sunt puțin mai scumpe anul acesta - 15 lei costa anul trecut o crăciuniță, anul acest costă 20 de lei - dar prețul rămâne mic dacă ținem cont de fericirea femeilor care le vor primi cadou de sărbători, a transmis reporterul Observator Clara Mihociu.

Crăciunița, recunoscută după culoarea roșie a frunzelor

Crăciunița (Euphorbia pulcherrima) numită și Poinsettia, este o specie de plante din familia Euphorbiaceae. Originară din Mexic și America Centrală, crăciunița a fost descrisă pentru prima dată de europeni în 1834. Este deosebit de cunoscută pentru frunzele sale roșii și verzi și este utilizată pe scară largă în contextul Crăciunului.

Crăciunițele sunt arbuști ce ating înălțimi de 0,6 - 4 metri. Deși se spune frecvent că este extrem de toxică, Crăciunița nu este periculoasă pentru animale de companie sau copii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » S-a scumpit și Crăciunița, floarea-vedetă a sărbătorilor de iarnă