Antena Meniu Search
x

Video Cadouri de Crăciun ascunse prin oraş, pentru oricine le găseşte. Condiţia pentru a lua darul acasă

Suntem în luna decembrie, o perioadă în care obișnuim să oferim celor dragi cadouri și să fim mai atenți la nevoile celor apropiați. Din dorința de a crea o lume plină de empatie şi generozitate, o mămică din Baia Mare a creat "Vânătoarea de cadouri". Inițiativa aduce împreună oameni care nu se cunosc și dar care, chiar şi aşa, îşi oferă cadouri. Vânătoarea a pornit la începutul lunii și se va termina de Crăciun. 

De Redactia Observator la 09.12.2022, 09:17
Vezi și

"Doar indicii prin fotografii. Fiecare trebuie să-şi recunoască zona şi să fie primul. Altfel iese cu supărare. Am avut câţiva care s-au supărat că au ajuns într-o oră şi nu mai era cadoul", spune Doina. În fiecare zi, ea caută locul perfect pentru a ascunde cadouri pentru necunoscuți. Apoi lasă indicii pe o pagină de Facebook creată special pentru acest proiect. Cine găsește darul pune altul în loc şi dă leapşa mai departe. "Punem prea mult accent pe lucrurile care ne separă şi sper că vânătoarea de cadouri este un lucru care să ne unească, care să ne aducă mai aprope de valorile reale pe care trebuie să le insuflăm copiilor", crede Doina Ferenț, inițiatoare proiect.

Leapşa cadourilor de sărbători

De la începutul lunii încoace, zeci de copii s-au bucurat deja de cadouri. Printre ei și Tudor. Pentru băieţelul de 4 ani, o seară obișnuită s-a transformat într-o bucurie imensă. "Am găsit un cadou care sclipea", povesteşte Tudor. "L-am luat pe Tudor şi ne-am luat rapid hainele pe noi, papuci în picioare şi am luat-o la fugă. Nu a ştiut nimeni unde mergem şi ce facem. Am ajuns, am găsit cadoul. A fost o bucurie foarte mare pentru Tudor", adaugă Larisa Satmari, mama băieţelului.

Cadourile lăsate de Tudor şi mama lui Tudor au fost gasite de catre un grup de copii ucraineni. "Schimbul de cadouri ne face mai buni unii cu alţii şi generează acel sentiment de apartenenţă. De aceea e foarte important ca noi, adulţii, să ne învăţăm copiii să fie mai altruişti cu toată lumea, dar mai ales la cei care nu au", a explicat Cecilia Ardusătan, psiholog.

Cât durează vânătoarea de cadouri de Crăciun

"Mi se face sufletul ca o pâine, când văd că găsesc cadourile nişte copii minunaţi şi cât de tare se bucură de un gest atât de mic", mai spune Doina Ferenț, inițiatoare proiect. Vânătoarea de cadouri se desfășoară până în ziua de Crăciun.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cadouri de Crăciun ascunse prin oraş, pentru oricine le găseşte. Condiţia pentru a lua darul acasă