Antena Meniu Search
x

Video Se măreşte stagiul de cotizare al pensiei. Cât va plăti un român care vrea să îşi cumpere vechime de la 1 iulie

Începând cu luna viitoare, suma care trebuie plătită de o persoană care vrea să acopere perioadele în care nu a contribuit la pensie va crește.

de Adrian Obreja

la 14.06.2024 , 09:54

Începând cu data de 1 iulie, cei care vor să îşi cumpere vechime trebuie să plătească la Casa de Pensii 925 de lei pe lună, faţă de 825 de lei cât este în prezent. Aceasta majorare vine în urma creşterii salariului minim brut pe economie care va avea loc pe data de 1 iulie 2024. Această sumă de 925 reprezintă un sfert din salariu.

Practic cei care nu au cotizat la pensie, nu au lucrat o anumită perioadă îşi pot cumpăra vechimea dar nu mai mult de 6 ani anterior lunii în care se semnează acest contract cu Casa de Pensii. Orice român poate face acest lucru dacă nu a cotizat o anumită perioadă de timp, în schimb nu pot apela la acest mecanism românii care au lucrat în străinătate o perioadă de timp şi au cotizat acolo nu pot face acelaşi lucru aici şi trebuie să beneficieze de pensia din statul în care au lucrat.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi condiţii la locul de muncă pe timp de caniculă?
Observator » Stiri economice » Se măreşte stagiul de cotizare al pensiei. Cât va plăti un român care vrea să îşi cumpere vechime de la 1 iulie