Antena Meniu Search
x

Video Sectorul în care salariul minim pe economie va creşte. Veşti bune pentru români

Veşti bune pentru români. Guvernul vrea să crească salariul minim pe economie, iar majorări vor fi şi pentru cei care lucrează în domeniul construcţiilor. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 28.09.2023, 09:03

Vezi și

Guvernul vrea să crească salariul minim pe economie, de la 3.000 de lei brut, la 3.300 de lei brut. Asta înseamnă o majorare a venitului net de puţin peste 80 de lei. Şi în construcţii va creşte salariul minim pe economie, de la 4.000 la 4.500 de lei brut, însă angajaţii din acest domeniu, dar şi din agricultura şi industrie alimentară vor fi obligaţi să plătească contribuţia la sănătate de 10%.

În acest moment, 90% dintre firmele mici şi mijlocii spun că nu vor avea posibilitatea să crească salariul minim pe economie în perioada următoare, iar aproape 70% dintre acestea spun că toate costurile se vor regăsi în servicii dar şi produse. România este pe locul 2, codaşă în Uniunea Europeană la salariul minim pe economie. Guvernul şi-ar dori şi anul viitor să majoreze salariul minim pe economie, de la 3.300 de lei brut la 3.750 de lei brut.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Sectorul în care salariul minim pe economie va creşte. Veşti bune pentru români