Antena Meniu Search
x

Trei firme de ridesharing, luate la ţintă de ANAF. Sunt acuzate că au fentat taxe de 10 milioane de euro

Trei operatori economici din zona de ridesharing, care activau în Bucureşti şi Constanţa, s-au sustras de la plata unor taxe care au dus la crearea unui prejudiciu de 52 de milioane de lei în bugetul de stat, au descoperit inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF). Într-un comunicat, aceştia anunţă că vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului. 

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 17:20

Trei firme de ridesharing, luate la ţintă de ANAF. Sunt acuzate că au fentat taxe de 10 milioane de euro
Trei firme de ridesharing, luate la ţintă de ANAF. Sunt acuzate că au fentat taxe de 10 milioane de euro - Shutterstock

"Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul prestării serviciilor direct către populaţie, precum şi în alte domenii economice în care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituţiei pe baza informaţiilor deţinute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Astfel, în cazul a trei operatori economici din Bucureşti şi Constanţa care activează pe piaţa de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele şi taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum şi taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariaţi.

Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii de combustibili susceptibile a fi fictive. În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale", se menţionează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, citat de Agerpres

Potrivit sursei citate, acţiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obţinute din activităţile desfăşurate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Trei firme de ridesharing, luate la ţintă de ANAF. Sunt acuzate că au fentat taxe de 10 milioane de euro