Meniu
Search
x

BAC 2022 sesiunea de toamnă, subiecte Istorie

Emoţii pentru absolvenţii de liceu care au susţinut astăzi proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie - la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022. Aproape 35.000 de candidaţi sunt înscrişi la această sesiune. Primele rezultate vor fi afişate în 31 august. Subiectele și baremul de corectare la Matematică sau Istorie, sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2022, au fost afișate pe edu.ro şi pe site-ul nostru www.observatornews.ro.

De Redactia Observator la 17.08.2022, 15:13

Marţi, a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 18 august este programată proba la alegere a profilului şi specializării, urmată pe 19 august de proba la Limba şi literatura maternă. Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6 (şase).

Programul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat (sesiunea august - septembrie), informează Ministerul Educaţiei. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, notează Agerpres.

Probele se vor desfăşura în 138 de centre de examen, după următorul calendar:

Pe acelaşi subiect
  • 16 august - Limba şi literatura română- proba E. a - proba scrisă;
  • 17 august - Proba obligatorie a profilului - proba E. c - proba scrisă;
  • 18 august - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E. d - proba scrisă;
  • 19 august - Limba şi literatura maternă - proba E. b - proba scrisă.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).

Regulament BAC 2022, sesiunea august - septembrie

Probele scrise se vor desfăşura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video şi audio.

Este interzis accesul în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). 

Când vor fi anunțate rezultatele?

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » BAC 2022 sesiunea de toamnă, subiecte Istorie