Antena Meniu Search
x

BAC 2022 sesiunea de toamnă, subiecte Limba şi literatura română

Absolvenţii de liceu au susţinut, marţi, proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul sesiunii august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat. Aproape 35.000 de candidaţi sunt înscrişi la această sesiune. Primele rezultate vor fi afişate în 31 august. Subiectele și baremul de corectare la Limba şi literatura română, sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2022, au fost afișate pe edu.ro, dar şi pe site-ul nostru www.observatornews.ro.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 15:21

UPDATE 15:00 Subiectele la proba de Limba și literatura română au fost publiate.

Subiecte la Filiera teoretică - Profil umanist; Filiera vocațională - Profilul pedagogic

BAC 2022 sesiunea de toamnă, subiecte Limba şi literatura română

BAC 2022 sesiunea de toamnă, subiecte Limba şi literatura română

Pe acelaşi subiect

Barem de corectare - Profilul pedagogic

Subiecte la Filiera teoretică - Profilul real; Filieră tehnologică

Barem de corectare la Filiera teoretică - Profilul real; Filieră tehnologică

Emoţii uriaşe pentru absolvenţii de liceu. Astăzi a început sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat, cu proba la Limba şi literatura română. Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22-29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).

Probele scrise încep la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Subiectele și baremul de corectare la Limba şi literatura română, la Bac 2022, sesiunea august-septembrie, vor fi afișate pe edu.ro, dar şi pe site-ul nostru www.observatornews.ro.

Programul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat (sesiunea august - septembrie), informează Ministerul Educaţiei. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, notează Agerpres.

Probele se vor desfăşura în 138 de centre de examen, după următorul calendar:

- 16 august - Limba şi literatura română- proba E. a - proba scrisă;

- 17 august - Proba obligatorie a profilului - proba E. c - proba scrisă;

- 18 august - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E. d - proba scrisă;

- 19 august - Limba şi literatura maternă - proba E. b - proba scrisă.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).

Regulament BAC 2022, sesiunea august - septembrie

Probele scrise se vor desfăşura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video şi audio.

Este interzis accesul în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). 

Când vor fi anunțate rezultatele?

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » BAC 2022 sesiunea de toamnă, subiecte Limba şi literatura română