Antena Meniu Search
x

Concurență mare în școlile cu predare în limba germană din Sibiu

Este concurenţă mare în şcolile cu predare germană din Sibiu. Ca să intre la clasele pregătitoare, copii în vârstă de numai cinci ani dau primul examen din viaţa lor. Părinţii sunt convinşi că cei care cunosc limba germană sunt cu un pas înaintea celorlalţi.

de Redactia Observator

la 07.03.2019, 17:22

Vezi și

Este concurenţă mare în şcolile cu predare germană din Sibiu. Ca să intre la clasele pregătitoare, copii în vârstă de numai cinci ani dau primul examen din viaţa lor. Părinţii sunt convinşi că cei care cunosc limba germană sunt cu un pas înaintea celorlalţi. Şi îşi găsesc mai uşor un loc de muncă în ţară dar mai ales în străinătate. 

Peste 200 de companii germane îşi au sediul în Transilvania. Lor li se adaugă zecile de companii din IT sau servicii de consultanţă care au încheiat parteneriate cu firme mari din Germania.

Interesul pentru limba germană începe de la grădiniţă. Apoi, copiii se pot înscrie la una dintre cele 11 şcoli generale unde toate materiile sunt predate în această limbă. Există doar 360 de locuri disponibile la clasele pregătitoare. Pentru că numărul celor înscrişi va fi aproape dublu, departajarea viitorilor elevi se va face printr-un examen.

Părinţii mizează şi ei pe faptul că limba germană poate fi un avantaj pentru copii.

Aproape 30% dintre absolvenţii de învăţământ în limba germană se angajează în Sibiu. Ceilalţi iau calea multinaţionalelor din vestul Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Concurență mare în școlile cu predare în limba germană din Sibiu