Antena Meniu Search
x

Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR), în premieră în Franța

Daiana-Theodora Cuibus, directoarea generală a Institutului Limbii Române (I.L.R.), și Thierry Meignen, primarul orașului Le Blanc-Mesnil, au semnat astăzi protocolul pentru desfășurarea, în premieră în Franța, a cursului de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR).

de Redactia Observator

la 17.07.2020, 18:19

  • Cursul va fi organizat în 3 şcoli din Blanc-Mesnil.
  • Vor fi predate 2 ore pe săptămână, de profesori români calificaţi.

La inițiativa Ambasadei României în Franța, cursul va fi organizat de I.L.R. cu sprijinul Primăriei franceze, în 3 școli din localitatea aflată lângă Paris, unde se află o importantă comunitate românească. Școlile vor găzdui din toamnă mai multe grupe de copii, cursul fiind deschis tuturor elevilor interesați, nu doar celor de origine română.

Este un moment important, cu valoare simbolică, întrucât Franța se alătură astfel celorlalte țări în care are loc programul LCCR: Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie.

Thierry Meignen cu acordul semnat pentru organizarea cursului de limba română

Cursul opțional este structurat într-un format de 2 ore pe săptămână, și predat de profesori calificați, selectați prin concurs din rândul comunității românești. Pe lângă orele de curs, profesorii și elevii sunt implicați în activități culturale, de promovare a culturii și civilizației românești, în mediile educaționale și în comunitățile de care aparțin.

Detalii despre deschiderea cursului vor fi publicate în perioada următoare pe site-ul I.L.R.: https://www.ilr.ro/lccr/

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR), în premieră în Franța