Antena Meniu Search
x

Turcan: "Aproape 70% dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală, cu măsurile de protecţie"

Vicepremierul Raluca Turcan susține că, potrivit analizelor Guvernului, între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală, cu măsurile de protecție.

De Cristian Ionescu la 26.08.2020, 23:19
Măsurile de siguranță ar fi acceptate de către părinți
Vicepremierul spune că părinții nu au o problemă cu reîntoarcerea copiilor la școală - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Vicepremierul își dorește ca începutul școlii să fie privit cu normalitate

"Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate. Evident, virusul există, trebuie să avem grijă cum ne protejăm sănătatea, dar în acelaşi timp să nu afectăm baza dezvoltării societăţii noastre şi anume sistemul de educaţie. Şi avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a precizat că până în data de 7 septembrie se realizează anchete epidemiologice şi după aceea, până în 10 septembrie, inspectoratele şi şcolile cu DSP-urile stabilesc în ce scenariu intră (verde, galben sau roşu).

"Pentru situaţiile în care ajungem la un sistem de educaţie online am concentrat foarte multe resurse pentru asigurarea de device-uri pentru acces la mijloacele de comunicare online şi pentru acoperirea cu Internet. Lucrăm cu ANCOM-ul astfel încât să crească gradul de acoperire cu internet”, a declarat Turcan.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Turcan: "Aproape 70% dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală, cu măsurile de protecţie"

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Peste 4.300 de morți și 20.000 de răniți, salvatorii...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Peste 4.300 de morți și 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături