Observator Update, 14 septembrie, ora 10:00: Începe noul an școlar. Klaus Iohannis: „Veți fi supereroi”

De Mădălina Iacob.
Publicat: 14.09.2020, 10:04.
Actualizat: 14.09.2020, 10:54

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 10:00 despre deschiderea școlilor în România, transmise de Mădălina Iacob.

Aproape 3 milioane de elevi si copii de gradinita incep astazi noul an scolar. In conditii speciale insa. Masca de protectie va fi un accesoriu mai important decat ghiozdanul, iar triajul epidemiologic si distantarea, o mare provocare pentru cadrele didactice.

Fiecare dintre voi veti avea ocazia sa fiti un superou, spune in aceasta dimineata presedintele Klaus Iohannis:

"Fiecare dintre voi veti avea ocazia sa fiti un super-erou care atunci cand poarta masca, se spala des pe maini, asculta indrumarile cadrelor didactice, isi ocroteste parintii si bunicii, cei mai expusi pericolului de a se imbolnavi. Eu am foarte mare incredere in voi si impreuna vom trece cu bine prin aceasta perioada. Dragi dascali, frumoasa misiune pe care v-ati ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi invatamantul de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării actului educational in conditii sanitare cat mai sigure, depotriva pt elevi si cadre didactice. Va fi nevoie de multa rabdare flexiilitate si energie, va trebui sa gasiti resurse interne si sa va adaptai la situatii neprevăzute."

Festivitatile de deschidere au fost interzise in acest an. Iar orarul copiilor nu emai e acelasi. Au plecat unii de dimineata de la 7 spre scoala, altii dupa ora 9, iar cei mai mari sunt asteptati la liceu de la 10 sau 11. Au fost impartiti pe cicluri sau categorii, ca sa nu se aglomereze la intrare

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.