Observator Update, 14 septembrie, ora 11:00: Condiții speciale în toate școlile din țară

De Mădălina Iacob.
Publicat: 14.09.2020, 11:04.
Actualizat: 14.09.2020, 11:37

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 11:00 despre deschiderea școlilor în România, transmise de Mădălina Iacob.

Un an scolar cum n-a mai fost. In conditii speciale au inceput scoala si gradinita aproape 3 milioane de copii astazi. Festivitatile din curtea scolii nu mai exista, dar triajul epidemiologic e primul pas de la intrarea elevilor in curtea scolii. Masca de protectie e obligatorie. Distantarea şi dezinfectarea, de asemenea.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a fost la Colegiul Tudor Vianu de dimineata, acolo unde a si preluat o clasa de a cincea. Pentru ca este diriginta si in acest an. Si va merge la ore, in sistem hibrid, in afara programului de la Minister. Responsabilitate si incredere, spune Monica Anisie.

12.423 de unitati scolare au inceput astazi cursurile normal. Asta inseamna ca sunt fata in fata, elevii si profesorii lor. 4.915 unitati sunt in scenariul galben, iar asta inseamna doar invătamant hibrid.

Cate o saptamana sau doua, pe rand, jumatate de clasa, vine la scoala si face lectii online acasa. Iar 263 de scoli si gradinite din romania nu si-au primit astazi copiii in cladiri, i-au intampinat doar din fata ecranului, pe scenariul rosu. La nivel naţional, 106 cadre didactice sunt spitalizate, iar alte 293 în carantină.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.