Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid pentru că elevii din clasele terminale nu vor avea programul modificat

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut noi precizări privind structura anului școlar în curs. "Ordinul de ministru cu structura anului școlar va fi semnat astăzi", a anunțat ministrul Cîmpeanu.

de Redactia Observator

la 29.03.2021, 11:56

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanță, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, înre 2 și 11 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. De asemenea, grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copii cu avizul DSP".

Ministrul Educației a precizat că dacă totul decurge normal, zilele de vacanță din această perioadă se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică, în luna iunie.

"Avantajul este că aceste zile de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie, cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare pentru eprsonalul din învățământ, cu condiția testării în școli și sub rezerva evoluției ratei epidemiologice", a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid pentru că elevii din clasele terminale nu vor avea programul modificat