Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid pentru că elevii din clasele terminale nu vor avea programul modificat

De Redactia Observator.
Publicat: 29.03.2021, 11:45.
Actualizat: 29.03.2021, 11:56

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut noi precizări privind structura anului școlar în curs. "Ordinul de ministru cu structura anului școlar va fi semnat astăzi", a anunțat ministrul Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Hepta

"Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanță, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, înre 2 și 11 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. De asemenea, grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copii cu avizul DSP".

Ministrul Educației a precizat că dacă totul decurge normal, zilele de vacanță din această perioadă se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică, în luna iunie.

Citește și:

"Avantajul este că aceste zile de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie, cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare pentru eprsonalul din învățământ, cu condiția testării în școli și sub rezerva evoluției ratei epidemiologice", a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.