Antena Meniu Search
x

Video Interviu exclusiv cu Álvaro Morte din La Casa de Papel. El Profesor: "Am plâns foarte mult în ultima zi de filmări"

Fanii serialului ”La Casa de Papel” se pregătesc de ultimele episoade. Pe 3 decembrie urmează să se lanseze pe Netflix ultima parte din sezonul final al celebrului serial care a fost un adevărat fenomen la nivel internaţional. El Profesor, unul dintre actorii serialului care a făcut senzație în toată lumea, a vorbit despre finalul epic al seriei Casa de Papel.

de Mihaela Uretu

la 02.12.2021, 15:37

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Spune-ne cum a fost să filmezi pentru ultimul sezon al serialului La Casa de Papel.

A fost ... A fost extrem de greu. A fost extrem de greu din mai multe motive. Dar mai ales, mai încolo de toată munca grea pe care am depus-o în acest sezon, dincolo de exigenţa pe partea de interpretare, vine şi partea emoţională în care realizezi că este ultimul sezon. Motiv pentru care a fost foarte greu să filmăm. Pe de o parte, erai foarte implicat să filmezi acele secvenţe, iar pe de altă parte, stai şi te gândeşti că poate e ultima oară când faci acele lucruri în personajul Profesorului. Şi atunci, a fost destul de greu pentru mine să filmez ultimul sezon.

Cum a fost pentru tine să ştii că este sezonul final?

Eu deja am avut perioada mea de doliu în ceea ce îl priveşte pe Profesor în sezonul doi. Atunci am crezut că aşa se va termina serialul. Am trecut prin procesul acela, de a mă despărţi de acel personaj care îmi oferise atâtea lucruri frumoase şi pe care eu îl iubeam mult. Când am reînceput filmările pentru celelalte sezoane care au venit a fost o bucurie imensă. Practic, eu am considerat că este o a doua şansă şi am încercat să mă bucur la maxim de aceste clipe. Nu m-am mai gândit că se termină, ci m-am bucurat că am şansa să joc din nou personajul Profesorului. A fost destul de ciudat să fiu pe de o parte fericit că filmăm pentru acest sezon şi totodată să fiu trist pentru că se termină.

Pe acelaşi subiect

Povesteşte-ne cum a fost ultima zi de filmări.

În ultima zi de filmări am încercat să mă încurajez singur zicându-mi: "Nu se întâmplă nimic. Mergi mai departe cu secvenţele." A fost o despărţire foarte frumoasă. Când am terminat toată echipa s-a strâns. A fost o echipă tare frumoasă, cu care am petrecut atât de mult timp. O echipă la care ţin mult, iar ei la rândul lor mi-au demonstrat acelaşi lucru. Poate o să vedeţi imagini din culise. Am început să plâng ca şi cum ar fi venit sfârşitul lumii. Am plâns foarte mult, ca un copil. Dar am fost foarte recunoscător pentru că am avut parte de această experienţă.

Ce poţi să ne spui despre acest ultim sezon? La ce să ne aşteptăm?

O să fie plin de ... aş fi vrut să spun că o să fie plin de acţiune, dar cred că mai degrabă este plin de tensiune pentru că oamenii nu cred că se vor putea dezlipi de ecran. Pentru că pe de o parte avem un adevărat război în interiorul băncii, iar pe de altă parte avem un război între Profesor şi Sierra. Şi sunt două tipuri de război complet diferite. Unul este complet violent, celălalt este mai mult de strategie între ei. Şi cred că toată această tensiune este cea care face ca acest sezon să fie cel mai bun şi să îi ţină pe oameni cu sufletul la gură.

Crezi că a evoluat Profesorul pe parcursul acestui sezon?

Eu cred că Profesorul a evoluat pe parcursul tuturor sezoanelor. Începe serialul ca fiind un ciudat în adevăratul sens al cuvântului, complet obsedat de planul lui, fără nici un gram de inteligenţă emoţională în ceea ce îi priveşte pe cei din jurul lui. Era incapabil să îşi stăpânească emoţiile şi sentimentele, nu avusese niciodată o parteneră. Iar pe parcursul fiecărui sezon vedeam cum Profesorul se schimbă. Nu este la fel Profesorul care a intrat să fure bani din Banca Spaniei, ca cel care a ieşit din bancă după ce şi-a pierdut fratele, după ce i-a pierdut pe Moscova şi Oslo. Între timp se şi îndrăgosteşte.

Crezi că personajul s-a lăsat purtat de sentimente în anumite scene?

Cred că toate aceste emoţii au adus o serie de transformări majore personajului. Iar în ultimul sezon, aproape de final cred că apare un sentiment de autoacceptare şi autocunoaştere foarte interesant. Şi chiar ne-am minunat împreună cu scenariştii, cu producătorul şi cu regizorul de cât a evoluat personajul. Unde a fost şi unde a ajuns. Şi nu ştiu, poate că o să simtă şi publicul aceste emoţii în anumite secvenţe.

Ce înseamnă Profesorul pentru tine?

Ce înseamnă Profesorul pentru mine? Înseamnă multe lucruri. Este un personaj de la care am învăţat foarte mult. A fost nemaipomenit pentru mine faptul că l-am interpretat. Mai ales că a făcut de toate. A făcut lucruri foarte dramatice, a făcut chestii care ţin de acţiune, a făcut şi lucruri amuzante. De asemenea, faptul că am avut şansa să lucrez cu oameni nemaipomeniţi şi în faţa şi în spatele camerelor. Am avut parte de o echipă nemaipomenită. Mai mult de atât, astăzi am o grămadă de propuneri pentru diferite roluri foarte interesante, iar marea majoritate a acestor propuneri se datorează acestui rol. Rămân cu multe lucruri frumoase. Cred că Profesorul îşi iubeşte echipa mai presus de orice, iar eu am aceeaşi senzaţie.

Şi personal? Ai adoptat ceva din stilul lui?

La nivel personal, sunt recunoscător pentru echipa cu care am lucrat, sunt nişte oameni nemaipomeniţi. Aşadar, eu şi Profesorul ne asemănăm din multe puncte de vedere. Poate sunt şi lucruri la care nu ne asemănăm, dar am ajuns să îl apreciez pentru deciziile lui. Sunt multe lucuri bune şi frumoase cu care am rămas de la Profesor.

Descrie-l pe Profesor în 3 cuvinte.

Profesorul este un ciudat nemaiponit. Atunci când l-am creat ne gândeam ce tip am putea să facem ca să nu fie tipicul şef de bandă, să fie diferit de ceea ce eram obişnuiţi să vedem şi ne-am dat seama că marea majoritate a acestor personaje din istoria atacurilor erau toţi foarte cool, cu o carismă aparte. Aşa că am decis să îl facem diferit. Faptul că deşi e destul de ciudat, îţi doreşti să îl iei acasă şi să îţi devină confident. Era o chestie care funcţiona foarte bine. Eram la masă, celebram ceva, toţi se distrau, iar Profesorul făcea origami, era în lumea lui, cu planurile lui. Iar dintr-o dată, în toată gălăgia aia, el se băga în seamă cu ei şi le capta atenţia vorbindu-le încet. Cel mai mult mi-a plăcut la Profesor faptul că nu ajungi niciodată să îl cunoşti cu adevărat, întotdeauna e ceva ascuns în spatele acelor ochelari. Iar asta mi-a plăcut întotdeauna foarte mult la el.

Care a fost scena ta favorită din serial?

Este o scenă din primul sezon care mie mi-a plăcut super mult. Mi-a plăcut super mult pentru că a fost foarte distractiv să o filmăm. M-au pus într-o maşină care era răsturnată, a trebuit să vorbesc în rusă, am fost alergat de un câine, a trebuit să mă murdăresc din cap pânâ în picioare cu benzină. Am trecut prin tot felul de schimbări similiare cu cele ale lui Keyser Söze din Suspecţi Obişnuiţi. Şi a fost foarte distractiv să filmăm aceste scene. În acele momente era ca şi cum se deschidea o uşă total diferită pentru Profesor, în acele momente el demonstra că poate să facă faţă şi în astfel de situaţii, să iasă din zona de comfort și să acţioneze. Să joace rolul eroului când de fapt el nu e un erou. Şi cred că s-a descurcat foarte bine în acele momente.

Cele cinci episoade care vor fi difuzate pe Netflix, pe 3 decembrie, vor încheia cel mai renumit jaf din întreaga lume.

Creierul din spatele  La Casa de Papel, Álex Pina, regizorul şi scenaristul serialului de succes, a spus, în cadrul unei conferințe la care au participat şi actorii serialului, că finalul seriei a fost cel mai greu de scris. Totodată, el a menționat că finalul este un omagiu adus personajelor. Pina a mai recunoscut şi că a fost epuizat la sfârșitul filmărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Entertainment » Interviu exclusiv cu Álvaro Morte din La Casa de Papel. El Profesor: "Am plâns foarte mult în ultima zi de filmări"