Antena Meniu Search
x

Melodia "All I Want for Christmas is You", detronată de un alt cântec. Ce piesă a ajuns pe primul loc în topuri, la 65 de ani de la lansare

Mariah Carey a fost detronată din titlul de regina Crăciunului. Începând cu 2019, în apropierea sărbătorilor, vedeta a ajuns în fruntea topurilor din Statele Unite ale Americii cu "All I Want for Christmas is You". Însă, anul acesta, cântăreaţa a fost detronată de un alt cântec de Crăciun: "Rockin' Around the Christmas Tree", de Brenda Lee.

de Redactia Observator

la 06.12.2023, 13:53

- Profimedia

După cum relatează Billboard, este pentru prima dată, de la lansarea sa în 1958 când acest clasic ajunge în fruntea clasamentelor. Datorită acestei isprăvi, "Rockin' Around the Christmas Tree" a stabilit o serie de recorduri, începând cu cel pentru cea mai lungă pauză dintre lansarea unei melodii şi clasarea acesteia pe primul loc, titlu deţinut până acum şi de "All I Want for Christmas Is You" Mariah Carey din 2019.

În plus, alte patru colinde revin în top 10 al Hot 100: "Jingle Bell Rock" a lui Bobby Helms, care a urcat de pe locul 12 pe locul 4; "Last Christmas" a lui Wham! (13-5); "A Holly Jolly Christmas" a lui Burl Ives (16-6); şi "It's the Most Wonderful Time of the Year" a lui Andy Williams (28-10).

"Rockin' Around the Christmas Tree" a lui Lee, la Decca/MCA Nashville/UMe, devine al 1.161-lea nr. 1 din arhiva de 65 de ani a Hot 100. 

"Rockin' Around the Christmas Tree", pe primul loc în Hot 100

Deşi avea doar 13 ani când a înregistrat piesa "Rockin' Around the Christmas Tree" împreună cu producătorul Owen Bradley, Brenda Lee, acum în vârstă de 78 de ani, a câştigat şi titlul de cea mai în vârstă artistă care a ajuns în fruntea topurilor din SUA.

"Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-aş fi putut primi vreodată"

Într-o înregistrare video postată pe contul X (fostul Twitter) al Billboard, Brenda Lee a ţinut să le mulţumească fanilor ei, "Brendanatorii", pentru această realizare. "Nu-mi vine să cred! Nu-mi vine să cred că 'Rockin' Around The Christmas Tree' este pe locul 1, la 65 de ani de la lansare", a declarat ea, potrivit News.

"Cântecul a apărut când eram adolescentă şi să ştiu că astăzi rezonează între diferite generaţii este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-aş fi putut primi", a adăugat ea.

În afară de "Rockin' Around the Christmas Tree", Brenda Lee a ajuns deja în fruntea topurilor Billboard în 1960, cu succesul melodiilor "I'm Sorry" şi "I Want To Be Wanted".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Melodia "All I Want for Christmas is You", detronată de un alt cântec. Ce piesă a ajuns pe primul loc în topuri, la 65 de ani de la lansare