Antena Meniu Search
x

Timothée Chalamet, într-un nou rol. Îl va interpreta pe legendarul muzician Bob Dylan într-un film biografic

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician în viaţă Bob Dylan într-un film biografic care se filmează în prezent la New York, au anunţat marţi producătorii, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 10:18

Timothée Chalamet, într-un nou rol. Îl va interpreta pe legendarul muzician Bob Dylan într-un film biografic
Timothée Chalamet, într-un nou rol. Îl va interpreta pe legendarul muzician Bob Dylan într-un film biografic - Profimedia

În vârstă de 28 de ani, franco-americanul este unul dintre cei mai căutaţi actori de la Hollywood, de la "Dune" la "Wonka", şi are o serie de proiecte la activ.

Filmul, regizat de James Mangold, revine asupra începuturilor interpretului lui "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin" la New York, până la un concert susţinut cu chitara sa electrică în 1965 la Festivalul de la Newport Fork.

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician în viaţă Bob Dylan

Printre cele mai recente filme ale lui Mangold se numără "Indiana Jones", prezentat anul trecut la Cannes, şi "Le Mans 66", despre lumea curselor auto, precum şi "Walk the Line", un film biografic despre un alt mare muzician, Johnny Cash, cu Joaquin Phoenix şi Reese Witherspoon.

Pe acelaşi subiect

Intitulat "A Complete Unknown", acest film se alătură lungii liste de biografii despre legendele rock şi pop, un gen de care cinematograful este foarte ataşat, de la "Bohemian Rhapsody", în 2018, despre Freddie Mercury, la "Elvis", în 2022. Titlul "A Complete Unknown" este o trimitere la cântecul lui Dylan "Like a Rolling Stone" din 1965 ("How does it feel, how does it feel/To be without a home, like a complete unknown, like a rolling stone?").

Timothée Chalamet, unul dintre cei mai căutaţi actori de la Hollywood

Pe lângă Chalamet, din distribuţie mai face parte şi Edward Norton, nominalizat la Oscar, în rolul cântăreţului folk Pete Seeger, un rol care i-a fost atribuit iniţial lui Benedict Cumberbatch. Monica Barbaro ("Top Gun: Maverick") o interpretează pe cântăreaţa şi compozitoarea folk Joan Baez, care a avut o relaţie cu Dylan timp de doi ani. Elle Fanning ("The Great") o interpretează pe artista Suze Rotolo, care apare alături de Dylan pe coperta albumului său din 1963 "The Freewheelin' Bob Dylan".

"Back to Black", despre Amy Winehouse, va fi lansat în 24 aprilie în Franţa, după succesul înregistrat în februarie de "Bob Marley: One Love". Un film biografic despre Michael Jackson, interpretat de nepotul său Jaafar Jackson, a fost de asemenea anunţat pentru 2025.

Aceste filme sunt deseori autorizate de vedetă sau de anturajul său, dacă aceasta a decedat. Acesta este cazul filmului despre Dylan, muzicianul în vârstă de 82 de ani şi laureat al Premiului Nobel pentru literatură având acces la arhivele sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Timothée Chalamet, într-un nou rol. Îl va interpreta pe legendarul muzician Bob Dylan într-un film biografic