Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un model din Spania a ajuns să câştige 10.000 de euro pe lună fără să existe. Cine este Aitana şi cum a fost creată

Aitana, un model din Spania de o frumuseţe ieşită din comun, ajunge să câştige chiar şi 10.000 de euro pe lună din campanii publicitare. Tânăra are sute de mii de urmăritori pe reţelele de socializare şi este curtată zilnic de bărbaţi care-i scriu să iasă la întâlnire, printre ei numărându-se un actor celebru la nivel mondial. Singura problemă este că frumoasa Aitana nu e reală.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 16:26

Aitana, primul model creat de inteligența artificială (AI) în Spania, a luat viaţă în mijlocul unei perioade dificile. Rubén Cruz, designerul ei și fondatorul agenției The Clueless, trecea printr-o perioadă dificilă pentru că nu avea mulți clienți.

Cum a luat naştere Aitana

"Am început să analizăm modul în care lucrăm și am realizat că multe proiecte erau suspendate sau anulate din cauza unor probleme care nu puteau fi controlate. Adesea problemele erau din vina modelului și nu din cauza unor probleme de design", a declarat Cruz pentru Euronews.

Așa că, au decis să-și creeze propriul influencer pe care să-l folosească drept model pentru brandurile care i-au abordat.

Pe acelaşi subiect

Ei au creat-o pe Aitana, o femeie frumoasă, de 25 de ani, cu părul roz, din Barcelona, al cărei aspect fizic este aproape de perfecțiune. Modelul virtual poate câștiga până la 10.000 de euro pe lună, potrivit creatorilor ei, dar media este de obicei în jur de 3.000 de euro, potrivit euronews.com.

"Am făcut-o astfel încât să nu fim dependenți de alți oameni care au ego-uri imense sau care doar vor să câștige mulți bani pozând", a spus Cruz.

Câștigă puțin peste 1.000 de euro pe reclamă și a devenit recent model pentru Big, o companie de suplimente sportive și, de parcă asta nu ar fi de ajuns, Aitana "încarcă" fotografii cu ea în lenjerie intimă pe Fanvue, o platformă similară cu OnlyFans.

Modelul primeşte zilnic mesaje în care bărbaţii o invită la întâlniri

În doar câteva luni, ea a reușit să câștige peste 121.000 de urmăritori pe Instagram, iar fotografiile ei obțin mii de vizualizări și reacții. Aitana primește chiar și mesaje private de la vedete care nu știu că nu este o persoană reală.

"Într-o zi, un cunoscut actor latino-american a trimis un mesaj pentru a o invita la întâlnire. Acest actor are aproximativ 5 milioane de urmăritori și o parte din echipa noastră au urmărit serialul TV în care a jucat când erau copii", a spus Cruz.

"Nu avea idee că Aitana nu există", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Un model din Spania a ajuns să câştige 10.000 de euro pe lună fără să existe. Cine este Aitana şi cum a fost creată