Antena Meniu Search
x

Video Trendul inspirat de filmul Barbie care a creat isterie pe internet. Medicii trag un semnal de alarmă

Un nou trend periculos de pe TikTok a devenit viral la o săptămână după lansarea filmului Barbie. Provocarea #BarbieFeetChallenge este o reproducere a celebrei scene din film, în care protagonista îşi arcuieşte picioarele perfect, ca o păpuşă. Medicii atrag atenţia că nu e de joacă: ne putem răni dacă încercăm acest trend.

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 20:24

Vezi și

Scena în care Barbie îşi dă jos pantofii cu toc, iar picioarele sale rămân perfect arcuite, parcă levitând, a creat isterie în toată lumea. Pe TikTok, sunt mii de filmuleţe cu fete care încearcă poziţia graţioasă, însă multe nu ştiu că acea scenă i-a dat bătăi de cap protagonistei.

Margot Robbie, protagonista Barbie: Am păşit, erau benzi cu adeziv pe podea, ca să pot să-mi susţin picioarele acolo şi m-am ţinut de o bară.

Medicii recomandă să nu încercăm astfel de exerciţii acasă

Ana Ioniță, instructor de balet: Ridicarea aceasta pe vârfuri se poate face chiar de la primele şedinţe, cu ajutorul unui profesor care să indice faptul că ridicarea trebuie făcută pe toate degetele. Această extensie unii oameni o au nativ şi forţa de a te ridica pe perniţă sau nu. De cele mai multe ori, cei care încearcă lucrul acesta se ridică pe degetul mic şi atunci cu uşurinţă poţi face o luxaţie, o entorsă, orice problemă care poate să afecteze glezna.

Pe acelaşi subiect

Medicii recomandă să nu încercăm astfel de exerciţii acasă.

Marius Uscatu, medic ortoped: Putem avea nenumărate tipuri de leziuni şi anume fracturi ale oaselor, leziuni ale ligamentelor, ale tendoanelor. Este total dăunător să forţăm piciorul să meargă non-fiziologic.

Azaleea Necula, TikToker: Mă uit câteodată pe TikTok şi rămân uimită pentru că mai ales în afară, ei încearcă tot felul de trenduri ca să le pună sănătatea în pericol. Încerc să adaptez totul pe firea mea. Am făcut balet pentru cinci ani şi sunt obişnuită să merg în acest fel.  Nu am făcut trendul dar chiar vreau să-l încerc!

BarbieFeetChallenge nu este primul trend periculos, devenit viral pe TikTok. Anul trecut, platforma a fost dat în judecată după ce două tinere au decedat în urma unei provocări numite "blackout", care încuraja utilizatorii să se sufoce până la pierderea cunoștinței. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Trendul inspirat de filmul Barbie care a creat isterie pe internet. Medicii trag un semnal de alarmă