Antena Meniu Search
x

Video Turist scos pe braţe din apă, între viaţă şi moarte, după un "pariu riscant" cu valurile mării. Un fost poliţişt i-a fost înger păzitor: "Nu m-a lăsat inima să nu-l trag afară"

Salvamarii au dus lupte contracronometru pe plajele din sudul litoralului. Au salvat în ultima clipă 17 turişti care s-au aruncat în valurile enorme, în ciuda steagului roşu. 

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 19:56

Vezi și

La Jupiter, patru turişti au făcut baie în mare, deşi scăldatul era interzis din cauza curenţilor puternici şi a valurilor mari. Doi dintre ei, o fată şi un băiat, au izbutit să ajungă la mal cu ultimele puteri. Un adolescent de 18 ani şi un bărbat au fost scoşi din apă, însă, fără respiraţie. Au fost resuscitaţi pe mal şi duşi cu elicoperul la spital. Un fost poliţist este unul dintre salvatori. 

Oamenii continuă să se aventureze în mare şi să ignore avertizările cu steag roşu

Salvator: "Nu m-a lăsat inima să nu intru să îl trag afară şi uite că a fost de bun augur. Când l-am întors cu capu-n sus şi l-am tras avea totul, faţa albă, buzele, mâinile. Avea spume la nas." 

Răzvan Viza, salvamar: "Oamenii nu conştientizează. Intră până la mijloc crezând că sunt în siguranţă, dar de fapt acolo e cel mai mare pericol. Vine valul, te ridică de pe pământ, îţi ia nisipul de sub picioare. Te trage în larg."

Pe acelaşi subiect

Pe întreg litoralul au fost astăzi restricţii de înot. Salvamarii au stat în gardă toată ziua. În toate staţiunile este steagul roşu arborat, vântul bate cu putere, iar valurile au depăşit uneori un metru.

La Eforie Nord, numai astăzi au fost salvaţi din marea agitată 15 turişti care au ignorat steagul roşu şi au intrat în apă. Salvamarii au avut nevoie de skijeturi ca nu îi facă şi pe ei victime valurile periculoase. Printre turiştii salvaţi se numără şi o fată de 13 ani şi tatăl său. 

Salvamarii s-au plâns tot sezonul că turiştii îi ignoră, iar legea nu le dă posibilitatea să îi sancţioneze. Doar poliţiştii pot să le dea amenzi celor care nu respectă indicaţiile salvatorilor. 

Reporter: "Nu e periculos?"

Turist: "Nu. Cum să fie periculos?"

Gelu Vătămănescu, şeful Serviciului de Salvamari: "Nu ascultă nimeni de nimic. Toată lumea după cum vedeţi intră în apă. Copii, adulţi, oameni în vârstă."

În acest sezon estival, 18 oameni au murit înecaţi pe litoral. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Turist scos pe braţe din apă, între viaţă şi moarte, după un "pariu riscant" cu valurile mării. Un fost poliţişt i-a fost înger păzitor: "Nu m-a lăsat inima să nu-l trag afară"