Meniu
Search
x

Video 170 de semafoare au fost dezactivate în Timişoara, primarul spune că sunt inutile și enervante în trafic. Reacţia pietonilor

Măsură controversată la Timişoara. Peste 170 de semafoare au fost dezactivate în ultimele zile. Primarul susţine că s-au dovedit inutile și doar au creat nervi în trafic. În schimb, unii localnici cred că instalaţiile de dirijare aveau rostul lor iar pietonii erau mai în siguranţă. 

De Iulia Pop la 14.09.2022, 20:42
Vezi și

Coşmarul şoferilor a început în 2016. 40 de milioane de lei i-au costat pe timişoreni semafoarele inteligente din oraş. De trei ori mai multe ca în Cluj-Napoca, un oraş cu trafic similar. 

După Palmişoara, o altă poreclă dată Timişoarei care a făcut înconjurul ţării a fost Semaforişoara. Practic, şoferii trebuiau să se orească mai des, pentru ca, cel puţin teoretic, să meargă mai repede. Efectul nu a fost niciodată cel scontat, iar cele 3100 de semafoare instalate în Timişoara nu au funcţionat la capacitate maximă. 

Întreţinerea semafoarelor, cât bugetul a trei comune din jurul Timişoarei

Cum au fost din plin, semafoarele au fost montate peste tot. Şi unde nu a fost nevoie, recunosc acum autorităţile.

Pe acelaşi subiect

Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara: Erau foarte multe semafoare în zone total stupide, erau în sensuri giratorii, pe treceri de pietoni în zone pietonale.

Noul primar a anunţat că 170 de instalaţii de dirijare au fost date jos până acum, într-o postare pe Facebook, în care a lansat o săgeată către fostul edil Nicolae Robu. Administraţia locală spune că întreţinerea semafoarelor era extrem de scumpă: cât bugetul a trei comune din jurul Timişoarei.

Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara: Depunem eforturi să nu mai fim Semaforișoara. Este clar ca măcar o treime din aceste semafoare nu sunt de strictă necesitate. Noi am identificat un set de intersecții, 8 la număr unde aceste semafoare trebuie să fie date jos din punctul nostru de vedere

Andreia Jerdea, IPJ Timiș: Toate aceste masuri au fost luate in scopul asigurarii fluidizarii traficului rutier din tm.

Printre şoferi, opiniile sunt împărţite

Şofer: În sensurile giratorii să pui semafor, nu mi se pare normal sincer, s-a mai aerisit puțin orașul, deocamdată

Şofer: Să-mi pară rău? Nuuu, ar fi bine făcute sensuri giratorii în loc de semafoare. Păi, am avut semafoare și în sensurile giratorii. Atunci nu mai e sens giratoriu, nu?!

Şofer: Eu cred că sunt bune, semafoarele. Foarte bune

Şofer: Unele sunt bune, uneori sunt bune, alteori nu sunt bune nu sunt sincronizate, ceea ce ar duce la fluidizarea traficului.

Semafoarele proaspăt dezactivate nu se aruncă. Ele vor fi ţinute în depozit ca rezervă pentru stâlpii care se strică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » 170 de semafoare au fost dezactivate în Timişoara, primarul spune că sunt inutile și enervante în trafic. Reacţia pietonilor