Antena Meniu Search
x

18 aprilie: a murit un geniu. Ultimele cuvinte ale lui Albert Einstein au fost cutremurătoare

Marele geniu Albert Einstein a murit în 1955 la vârsta de 76 de ani. Putea să mai trăiască, dar a reufzat. Ultimele sale cuvinte au fost cutremurătoare. Felul în care a întâmpinat moartea a fost uluitor. Mai mult, la doar 7 ore după moartea sa creierul i-a fost furat şi a dispărut timp de 42 de ani.

 Chiar dacă putea fi salvat Albert Einstein a refuzat. Cauza morţii a fost o hemoragie internă care s-ar fi rezolvat cu o intervenţie chirurgicală. Însă, a refuzat şi le-a spus medicilor: "Vreau să plec atunci când vreau. Este de prost gust să prelungeşti viaţa artificial. Mi-am făcut treaba, este timpul să plec. O să o fac într-un mod elegant."

La şapte ore după ce a murit, după autopsie, creierul lui Einstein a dispărut. Organul a fost pus la conservare de către patologul Thomas Stoltz Harvey fără acordul familiei şi fără ca nimeni să ştie. Acesta l-a dus în Wichita, Kansas.

La 42 de ani distanţă, în 1997, Harvey a luat creierul într-o altă călătorie, spre California, unde i l-a dăruit unei nepoate de-a lui Einstein. Aceasta a refuzat cadoul ciudat însă Harvey l-a uitat accidental la ea acasă.

foto: economicstar.blogspot.com

nature.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 18 aprilie: a murit un geniu. Ultimele cuvinte ale lui Albert Einstein au fost cutremurătoare