Antena Meniu Search
x

29 noiembrie a fost declarată zi liberă pentru bugetari. Cât durează minivacanţa de 1 decembrie

Guvernul a aprobat o nouă zi liberă în 2021. Bugetarii vor intra într-o mini-vacanţă între 27 noiembrie şi 1 decembrie, după ce Guvernul Ciucă a aprobat liberul "punte" de pe 29 noiembrie.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 19:27

Vezi și

Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituției sau autorității publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Cum va fi recuperată ziua liberă de pe 29 noiembrie

Pe acelaşi subiect

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

De asemenea, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 29 noiembrie 2021 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date.

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021, potrivit planificărilor stabilite.

Zile libere în 2021

Românii s-ar putea bucura de o minivacanță la începutul lunii decembrie. 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere și pică marți respectiv miercuri motiv pentru care sunt șanse mari ca luni pe 29 noiembrie să fie zi liberă iar bugetarii să se bucure de o minivcanta de cinci zile.

Crăciunul de anul acesta însă nu vine cu zile libere in plus. Prima si a doua zi a sărbătorii vor fi tot in weekend.

De altfel, 2021 nu a fost un an prea bun pentru români în ceea ce priveşte zilele libere legale. Multe dintre acestea au picat în weekend. 

  • 1 ianuarie, 2 ianuarie - Anul Nou
  • 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române
  • 30 aprilie - Vinerea Mare,
  • 2 -3 mai - Paște ortodox 2021
  • 1 mai - Ziua Muncii
  • 1 iunie - Ziua Copilului
  • 20 iunie (duminică) - Rusalii, 21 iunie (luni) - A doua zi de Rusalii
  • 15 august - Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie - Sfântul Andrei
  • 1 decembrie - Ziua Națională a României
  • 25 decembrie, 26 decembrie - Crăciunul

Potrivit legislației în vigoare, angajații care lucrează în zilele considerate libere vor primi în plus la salariu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 29 noiembrie a fost declarată zi liberă pentru bugetari. Cât durează minivacanţa de 1 decembrie