Antena Meniu Search
x

3 din 4 români nu au avut formularul PLF la intrarea în țară, în primele ore de când a devenit obligatoriu în România

76% dintre persoanele care au intrat în țară luni, de la miezul nopții și până la ora 09.00, nu și-au completat formularul de localizare a pasagerilor (PLF), potrivit unor surse Observator. Formularul a devenit obligatoriu și în România din 20 decembrie și poate fi completat în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătorește.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 18:23

3 din 4 români nu au avut formularul PLF la intrarea în țară, în primele ore de când a devenit obligatoriu în România
3 din 4 români nu au avut formularul PLF la intrarea în țară, în primele ore de când a devenit obligatoriu în România - Inquam Photos / Octav Ganea

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până luni seară, la ora 18:00, 71.352 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). 

Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 22.472

Pe acelaşi subiect

2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 5.527

3. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 4.722

4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 4.493

5. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 4.459 

Cum se completează formularul PLF

1. Vă autentificaţi pe baza unei adrese de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.

2. Accesaţi butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.

3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.

4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.

5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie. 

6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.

7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. 

8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.

9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.

10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România. 

Din meniul Listă formulare puteţi vizualiza toate formularele pe care le-aţi completat pentru intrarea în ţara noastră în ultimele 15 zile.

Formularul de localizare a pasagerilor se completează online

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Documentul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau introduse în carantină. Documentul este utilizat deja în 18 state membre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 3 din 4 români nu au avut formularul PLF la intrarea în țară, în primele ore de când a devenit obligatoriu în România