Antena Meniu Search
x

Video Formularul de localizare a stârnit furia românilor întorşi în ţară: "Ne-au băgat ca la abator, toate animalele împreună! Sunt absolut dezgustată"

Au fost zile de coşmar în vămile din vestul ţării. Românii care s-au întors acasă pentru Sărbători au fost nevoiţi să aştepte ore întregi. Vorbim însă de cei care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, iar 80% dintre cei 25.000 de oameni care au ajuns în vama Nădlac 2 sunt în această situaţie.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 19:28

Vezi și

Aglomeraţie a fost aseară şi pe Aeroportul Otopeni. De azi însă, toate persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul de localizare, aşa-numitul PLF. Formularul se poate completa doar online, iar cei care vin în România vor avea la dispoziţie 48 de ore să facă acest lucru.

"Nu suntem bolnavi, nu nimic, pentru ce? Facem testul, să fie medicii aici. Nu suntem bolnavi! Nu ne-a dat niciun formular, nu ne-a dat absolut nimic", spune un român nervos. Chiar dacă au completat formularul de localizare, asta nu i-a scutit pe românii nevaccinaţi care s-au întors în ţară de statul la coadă. Tot au fost nevoiţi să treacă prin triajul epidemiologic. O problemă chiar şi pentru cei vaccinaţi.

Formularul de localizare a pasagerilor poate fi completat cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară

Formularul de localizare a pasagerilor poate fi accesat pe platforma plf.gov.ro. Documentul poate fi completat cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară, dar nu mai târziu de 24 de ore după sosirea în România.

  • Reporter: Formularul acela l-aţi completat? Cum vi se pare?
  • Şofer: Greu. Totuşi e greu, te pune să completezi fiecare ţară, fiecare regiunie, d eunde să ştiu eu toate regiunile pe unde trec? Aici mi s epare o prostie.

A fost haos şi pe aeroport. În loc să rezolve problema aglomeraţiei, noul formular mai mult a complicat lucrurile. "Ne-au băgat ca la abator, toate animalele împreună! Vaccinaţi, nevaccinaţi, aşa ceva nu se poate! Sunt absolut dezgustată! Nu o să mai vin acasă, până nu o să se termine situaţia sau se schimbă ceva în România", spune o româncă revenită în ţară. Formularul de localizare este deja implementat în 18 state din Uniunea Europeană. Persoanele care refuză să completeze acest formular vor primi amenzi între 2.000 şi 3.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Formularul de localizare a stârnit furia românilor întorşi în ţară: "Ne-au băgat ca la abator, toate animalele împreună! Sunt absolut dezgustată"