Antena Meniu Search
x

Video 5.5 milioane de euro pentru o pârtie de 300 de metri, în Bistriţa. "A fost cea mai proastă investiţie"

După un an în care a funcţionat doar câteva zile, pârtia mică de pe dealul Cocoş din Bistriţa s-a redeschis pentru iubitorii sporturilor de iarnă. 

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 08:55

Vezi și

Pârtia se află la o altitudine de doar 680 de metri şi are parte rar de zăpada necesară pentru schiat. În plus, se poate schia doar pe o o lungime de 300 de metri. Suficient pentru bucuria copiilor, dar nu şi pentru schiorii cu experienţă, care spun că investiţia de peste cinci milioane de euro nu prea se justifică.

Pârtia Cocoş se află la câţiva kilometri de Bistriţa, într-o zonă deluroasă. Ieri, odată cu lăsarea serii, peste 200 de iubitori ai schiului, aşteptau la coadă nerăbdători să facă primele ture. Rar găsesc aici zăpadă suficientă pentru a schia.

O avere pentru 300 de metri de pârtie

Reporter-turişti: -De cât timp pe schiuri? 

Pe acelaşi subiect

- De doi ani. Foarte bine, îmi place foarte mult.

- Cum vi se pare pârtia?

-Foarte bună

-Nu este cam scurtă, totuşi?

- Nu îmi trebuie oricum prea mare cobor pe jos, urc pe jos.

Dacă pârtia de 300 de metri lungime este bună pentru copii sau începători, schiorii cu experienţă au altă părere.

Tânăr: Foarte scurtă. Sunt din Bistriţa şi de-aia vin aici, dar toată lumea zice că a fost cea mai proastă investiţie. Adică, pe weekemd, orcium, m-aş duce altundeva.

Pârtia situată la 680 de metri altitudine a costat 5,5 milioane de euro, bani proveniţi din bugetul municipiului Bistriţa. A fost inaugurată în 2018, dar a funcţionat foarte rar, pentru că la altitudini joase zăpada bună de schiat se aşterne rar. Pârtia de un kilometru şi jumătate de aici nu a funcţionat niciodată. E deschisă doar cea de 300 de metri. Urcarea în vârf durează şi zece minute, însă coborârea se face într-un minut.

Reporter-turist: -Deci mai uşor ajungeţi pe jos?

-Am încercat şi şi ...şi da, mai uşor este pe jos

-E şi scurtă pârtia, nu e aşa de lungă.

-Ar trebui un pic mai lungă?

- Bineînţeles, la banii aştia...

Actualul primar din Bistriţa spune că ia în calcul schimbarea destinaţiei pârtiei şi transformarea într-un parc pentru activităţi de vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 5.5 milioane de euro pentru o pârtie de 300 de metri, în Bistriţa. "A fost cea mai proastă investiţie"