Antena Meniu Search
x

Video Un fost punct termic din Bistriţa va fi reabilitat cu 3 milioane de lei şi transformat în centru de zi pentru bătrâni. Toate serviciile vor fi gratuite

Un fost punct termic din Bistrița, care era la un pas să se prăbuşească, va fi transformat într-un centru de zi pentru pensionari. Acolo, seniorii vor avea parte inclusiv de consiliere psihologică, pentru prevenirea auto-marginalizării sociale.

de Redactia Observator

la 13.12.2021, 08:33

Vezi și

Centrul este destinat persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, rămase singure, sau care nu au nici un venit. Aici, toate serviciile oferite sunt gratuite. "Prin acest proiect european, reuşim să demarăm activitatea acestui centru de zi, care să prevină marginalizarea socială, care să menţină capacitatea de funcţionare socială a vârstnicului până la o vârstă înaintată", a declarat Radu Dreptate, director Direcția de Servicii Sociale Bistrița.

Valoarea investiției este de circa 3 milioane de lei

La centrul de zi, vârstnicii vor putea participa la ateliere de lucru manual, grădinărit, pictură, teatru sau dans. "Diverse săli de consilere, de informare, pentru jocuri, pentru consiliere psihologică, toate acele servicii care sunt necesare grupului ţintă", a declarat Liliana Coceșiu, director Direcția De Integrare Europeană-Primăria Bistrița.

Vârstnicii spun că un astfel de centru este binevenit chiar și pentru cei care au familia alături de ei. Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Bistrița îşi va deschide porţile în ianuarie 2022, după ce serviciul va fi acreditat. Valoarea investiției este de circa 3 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un fost punct termic din Bistriţa va fi reabilitat cu 3 milioane de lei şi transformat în centru de zi pentru bătrâni. Toate serviciile vor fi gratuite