Antena Meniu Search
x

A doua tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 va ajunge astăzi în România. Cele 140.000 de doze vor fi distribuite în 7 orașe

Astăzi vor sosi în România peste 140.000 de doze de vaccin anti-COVID, pe aeroporturile de la Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca, de unde vor fi transportate la centrele de stocare.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 29.12.2020, 07:16

Cele 140.000 vor sosi în România pe cale aeriană
Cele 140.000 vor sosi în România pe cale aeriană - Guvernul României / Facebook
  • Vaccinurile vor sosi în România, de această dată, pe cale aeriană.
  • Cele mai multe doze ajung în București, apoi la Cluj-Napoca și Iași.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Din informaţiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca", a transmis, luni seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), potrivit News.ro.

Astfel, în jurul orei 7.50, pe Aeroportul "Henri Coandă" din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Unde vor ajunge cele mai multe doze de vaccin

Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, a precizat CNCAV.

Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel:

  • Bucureşti: 40.950 de doze,
  • Iaşi : 25.350 doze,
  • Cluj-Napoca: 29.250 doze,
  • Constanţa: 8.775 doze,
  • Craiova: 12.675 doze,
  • Braşov: 12.675 doze,
  • Timişoara: 10.725 doze.

Citește și: Discount la restaurante pentru românii care se vaccinează anti-Covid. Diana Şoşoacă: "Asta e discriminare totală"

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului au intrat în ţară vineri, pe la Vama Nădlac 2, judeţul Arad, iar sâmbătă au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea a început, duminică, în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » A doua tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 va ajunge astăzi în România. Cele 140.000 de doze vor fi distribuite în 7 orașe