Antena Meniu Search
x

A fost prins deținutul care a evadat ieri de la Buziaș. Tânărul fugar a fost capturat la 80 de kilometri de Timișoara

Dețnutul care a evadat miercuri dimineață, din Secția Exterioară a Penitenciarului Timișoara de la Buziaș, a fost prins în această dimineață. Gheorghe Mois a fost descoperit și încolțit în jurul orei 9.00, în zona localității Olosag, la aproximativ 80 de kilometri distanță de Timișoara. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.05.2022, 10:25

A fost prins deținutul care a evadat ieri de la Buziaș. Tânărul fugar a fost capturat la 80 de kilometri de Timișoara

Reamintim că tânărul în vârstă de 30 de ani a evadat, miercuri dimineață, de la un punct de lucru al Penitenciarului Timișoara, la Buziaș. Alarma a fost dată în jurul orei 9:00, când s-a constatat că deţinutul Mois Gheorghe Grigore a părăsit incinta penitenciarului. Pentru prinderea acestuia au fost organizate grupuri de căutare și au fost blocate căile de acces în Buziaș. În această dimineață, bărbatul a fost prins în zona localității Olosag, la aproximativ 80 de kilometri distanță de Timișoara.

"Vă informăm că deținutul care, în data de 04.05.2022, a părăsit un punct de lucru interior aflat în cadrul secției exterioare Buziaș, a fost identificat și capturat astăzi, 05.05.2022, în jurul orei 09.00, pe raza localității Oloșag, jud Timiș, de către o echipă mixtă constituită din angajați ai Penitenciarului Timișoara și Ministerului Afacerilor Interne. În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se  vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Județului Timiș, Inspectoratului  Județean de Jandarmi Timiș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră și societății civile, precum și personalului unității pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului", au transmis astăzi poliţiştii.

Deținutul fugar va răspunde acum și pentru evadare

La Buziaș, bărbatul își ispășea pedeapsa după o condamnare la închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere. Acum, Tânărul în vârstă de 30 de ani a răspunde și pentru evadare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A fost prins deținutul care a evadat ieri de la Buziaș. Tânărul fugar a fost capturat la 80 de kilometri de Timișoara