Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A început BIAS 2024. Ce avioane de luptă veţi vedea pe cerul Bucureştiului

Cel mai mare show aerian al anului turează motoarele. În ziua antrenamentelor cu public, piloţii au arătat o parte din acrobațiile pe care le vor prezenta astăzi pe aeroportul Băneasa. Sunt aşteptaţi mii de spectatori la eveniment, mai ales că vremea se anunţă perfectă - ploile vor sta departe de Capitală pe tot parcursul evenimentului. 

de Redactia Observator

la 31.08.2024 , 08:43

Se anunţă spectacol total la cel mai aşteptat eveniment al anului pentru pasionaţii de aviaţie. Bucharest International Air Show a ajuns la a 14-a ediţie, una în care vor fi prezente peste 100 de avioane.

"Avem foarte multe evoluţii, un program foarte compact, veţi vedea tot timpul aeronave în aer începand cu ora 10 pana la 20.30. Nu vom avea niciun minut de pauza", a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

150 de piloţi din 13 ţări îi vor ţine pe spectatori cu ochii pe cer. Iar vedeta internaţională a show-ului va fi un avion Eurofighter Typhoon al Forţelor Aeriene Germane. "Veţi vedea manevre la înălţime, o performanţă la înălţime, for fi forţe de până la 9G. Este foarte gălăgios Eurofighterul, vă recomandăm să purtaţi protecţii de ureche".

Vezi și

Ce avioane de luptă pot fi văzute la BIAS 2024

Şi francezii pregătesc un spectacol de zile mari cu aeronava supersonică de luptă Dessault Rafale. "Sunt aici ca să arăt publicului ce înseamnă avionul Rafale, cât de manevrabil este, cât de puternic este şi cât de însemnaţi sunt piloţii Forţelor Aeriene Franceze", spune un pilot.

Echipa de acrobaţii aeriene "Şoimii României" îşi va arăta măiestria la înălţime. La sol, spectatorii se vor putea urca în avioanele F16 ale Forţelor Aeriene Române sau în elicopterele americane BlackHawk. Intrarea la cel mai mare show aviatic al anului va fi liberă, iar vremea se anunţă perfectă pentru zbor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Evenimente » A început BIAS 2024. Ce avioane de luptă veţi vedea pe cerul Bucureştiului