Antena Meniu Search
x

A murit Ilie Bărbulescu, fostul jucător al Stelei, primul care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni, în 1986

A murit Ilie Bărbulescu, fostul jucător al Stelei, primul care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Avea 62 de ani şi a fost găsit mort în casă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.02.2020, 09:30

A murit Ilie Bărbulescu, fostul jucător al Stelei, primul care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Avea 62 de ani şi a fost găsit mort în casă.

Ilie Bărbulescu, fostul fundaș al Stelei și al lui FC Argeș, a murit azi-noapte, la vârsta de 62 de ani. Câștigătorul Ligii Campionilor din 1986 a fost găsit fără suflare în locuința lui din Pitești. 

Din primele informații, Ilie Bărbulescu ar fi murit în somn. 

Ilie Bărbulescu a evoluat timp de 3 sezoane pentru Steaua, între 1984 și 1987, cucerind 7 trofee. În campania europeană încununată cu triumful din Cupa Campionilor Europeni, Bărbulescu a evoluat în 9 din cele 9 partide disputate de "militari".

Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut la FC Argeș, între 1974-1982 și în sezonul 1987-1988. Ilie Bărbulescu a mai evoluat pentru FC Olt Scornicești, Petrolul, Dacia Pitești și Callatis Mangalia. Fundașul stânga a strâns și 5 selecții în prima reprezentativă a României. 

Ilie Bărbulescu a fost primul jucător al Stelei care, după terminarea finalei cu Barcelona, din 1986, în Cupa Campionilor Europeni, nu a mai aşteptat decernarea trofeului şi a rupt-o la fugă spre marginea terenului, atingând cupa şi sărutând-o. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » A murit Ilie Bărbulescu, fostul jucător al Stelei, primul care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni, în 1986