Antena Meniu Search
x

A murit prof. dr. Marin Burlea, "ingerul" copiilor. Fiica medicului, răvăşită de durere: "A plecat tata!"

În această dimineaţă, prof. dr. Marian Burlea, a murit la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Anunțul a fost făcut de fiica reputatului medic, Anamaria Ciubara.

În această dimineaţă, prof. dr. Marian Burlea, a murit la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Avea 69 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica reputatului medic, Anamaria Ciubara.

"Dumnezeu să te odihnească, tata!

A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Institutul Regional de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune", a scris pe Facebook Anamaria Ciubara, medic primar psihiatru la Spitalul de psihiatrie "Elisabeta Doamna" Galaţi.

Pe acelaşi subiect

Marin Burlea s-a nascut intr-o familie cu patru copii, în judetul Ilfov, comuna Vidra.

Profesorul a fost foarte dedicat meseriei sale. Marin Burlea a fost 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iași.

"Cred că într-un fel a fost o inspirație care a ținut parțial de mine, parțial de rudele și de cei din jurul meu, dar cred că pediatria este specialitate aparte, unică. Pentru că pediatrul lucrează cu cele mai inocente, gingașe și frumoase ființe – copiii. Nu îmi imaginez un pediatru decât mergând de mână cu un copil.

Dacă o faci din convingere, vocație, pasiune, faptul că lucrezi cu aceste ființe sincere și inocente mențin, pe undeva, mai multă vreme zâmbetul unui pediatru. Nu ai suferințele și tristețile pe care ți le pot genera alte specialități mai deprimante.

Organismul copilului are o elasticitate specială, are o capacitate de recuperare infinit mai mare decât un adult. În același timp se înfiripă o relație cu copiii și cu familia cu to­tul particulară", spunea intr-un interviu acordat Ziarului de Iasi. 

Absolvent al Liceului Teoretic ''Mihai Eminescu'' din Iasi, promotia 1967, Marin Burlea isi continua studiile la facultatea de Medicina Generala, sectia Pediatrie, IMF Iasi. Intre anii 1973-1979 a fost medic secundar la Pediatrie, Clinica a II-a de la IMF Iasi ca mai apoi sa devina medic specialist in pediatrice la Spitalul Clinic de Copii ''Sf. Maria'' din Iasi. In 1991 a devenit medic primar prin sustinerea unui examen, ca mai apoi sa urmeze un stadiu de pregatire pentru o a doua specializare. In 2004 a devenit medic medic primar in gastroenterologie. 

Prof. dr. univ. Marin Burlea a urmat mai multe stagii in diverse tari:

-stagiu de gastroenterologie – endoscopie digestiva CHRU-LILLE, Franta – 3 luni; 

-stagiu de gastroenterologie si nutritie – CERRIS, VERONA, Italia – 1 luna

-stagiu de endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica, Ospedalle “Sacro-Cuore” – 1 luna;

-stagiu de endoscopie digestiva interventionala, ARNHEM (Olanda) – 2 saptamani; 

Membru al urmatoarelor societati medicale:

 1. Societatea de Medici si Naturalisti Iasi – Sectia Pediatrie

 2. Societatea Romana de Genetica Medicala

 3. Societatea Romana de Gastroenterologie si Endoscopie

 Digestiva

 4. Societatea Romana de Imunologie

 5. Societatea Romana de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica

 (membru asociat)

 6. Societatea Romana de Gastroenterologie pediatrica

 7. Societatea Romana de Nutritie Enterala si Parenterala

 ROSPEN

 8. Asociatia Europeana de Pediatrie (EPA)

 9. Academia Europeana de Pediatrie (EAP) 

Lucari publicate si prezentate:

- 313 titluri de lucrari stiintifice de pediatrie generala, echografie, oncopediatrie, gastroenterologie pediatrica, neurologie (159 prezentate, 154 publicate – 57 in extenso si 97 in rezumat). Mentionam ca 10 lucrari sunt publicate in strainatate in reviste de circulatie internationala.

Marin Burlea era căsătorit şi avea doi copii.

El devenise cunoscut mai ales pentru că le oferea micuților un tratament alternativ și era renumit pentru modul în care se comporta cu aceștia. Medicul Burlea devenit faimos după ce a salvat viața unui copil hrănindu-l cu ciocolată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » A murit prof. dr. Marin Burlea, "ingerul" copiilor. Fiica medicului, răvăşită de durere: "A plecat tata!"