Antena Meniu Search
x

Video A venit Moş Crăciun la bradul făcut din doze de vaccin: amendă de 90.000 de lei. Într-o ţară plină de gunoaie, Garda de Mediu a sancţionat o idee îndrăzneaţă

Amendă-record pentru centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, după ce medicii şi asistentele au construit un brad de trei metri din doze folosite de vaccin. Ideea originală a fost apreciată în presa din toată lumea, dar a pornit o revoltă în online. Garda de Mediu s-a sesizat şi a dat sancţiunea maximă - 90.000 de lei pentru proasta gestionare a deşeurilor medicale.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 19:52

Vezi și

În loc de cadouri, Garda de Mediu a pus o amendă uriaşă sub "primul brad împotriva COVID19", după care l-au demontat flacon cu flacon. 40.000 de lei este amenda primită de Primăria Sectorului 4, pentru că nu a respectat condiţiile de gestionare a deşeurilor medicale. Alţi 50.000 de lei trebuie să plătească firma care ar fi trebuit să preia şi să arunce dozele de vaccin folosite. "Acele ambalaje de la vaccinuri, în mod normal, constituie deşeuri medicale şi trebuiau să fie eliminate, nu facem elemente decorative de la ambalaje de medicamente", a declarat Mărioara Gătej - comisar general Garda de Mediu.

Bradul original a făcut înconjurul Internetului, cu apariţii în presa mondială. "Sunt 200 000 de beneficiari ai vaccinurilor, aici în centru. Pe această cale, am vrut să le mulţumim. Aici în spate este munca noastră care s-a petrecut de la 1 martie, de când am deschis centrul, până în momentul de faţă", a declarat Cristian Radu - coordonator centru vaccinare.

Garda de Mediu s-a sesizat după comentariile din mediul online

Medicii şi asistentele au inaugurat butaforia din flacoane de vaccin în ajunul venirii lui Moş Nicolae. "Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 și este realizat din doze Pfizer și Moderna", a scris echipa PRO Vaccinare pe Facebook. Postarea a strâns peste trei mii de reacţii, dintre care mai bine de jumătate au fost de indignare.

Reacţiile din online au fost şi motivul pentru care s-au sesizat comisarii Gărzii de Mediu. Este puţin ironic că, într-o ţară plină de gunoaie, au fost atât de drastici în cazul unei idei cel mult neobişnuite. Cei de la centrul de vaccinare spun că flacoanele au fost dezinfectate înainte de a fi asamblate în brad şi că nu a existat risc de contaminare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » A venit Moş Crăciun la bradul făcut din doze de vaccin: amendă de 90.000 de lei. Într-o ţară plină de gunoaie, Garda de Mediu a sancţionat o idee îndrăzneaţă