Antena Meniu Search
x

Tragedie la mina Uricani. Minerul mort în explozie avea 43 de ani. Celelalte victime, transportate la Bucureşti. IMAGINI DRAMATICE

Accident tragic cu mai multe victime la mina Uricani din judeţul Hunedoara. Din primele informaţii, un miner este dat dispărut.

Accident tragic cu mai multe victime la mina Uricani din judeţul Hunedoara. Din primele informaţii, un miner este dat dispărut.

Update 12:10 Potrivit ISU Hunedoara, minerul a fost scos din subteran în jurul orei 12.00.

"A patra victimă a fost scoasă din subteran şi declarată decedat", a anunţat ISU. Bărbatul avea 43 de ani.

Minerul a fost găsit după aproape patru ore de căutări, după ce în urma deflagraţiei el a fost dat dispărut.

Pe acelaşi subiect

Update 10:45 Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că s-a decis transferul la Bucureşti şi a celui de-al treilea miner rănit în explozia de la Uricani. Arafat a precizat că doi vor fi duşi la Spitalul de Arşi, iar cel de-al treilea, la Spitalul 'Bagdasar-Arseni'.

Update 10:40 Principala ipoteză a exploziei este o aprindere de metan pe fondul inversării fluxului de aeraj, potrivit reprezentanţilor ITM Hunedoara.

Update 10:20 Al patrulea miner dat dispărut a fost găsit fără suflare, la 100 de metri de locul deflagraţiei.

Update 09:25 Minerii surprinşi de explozie în mina Uricani lucrau la 50 de metri adâncime, la ridicarea unui dig pe plan înclinat, iar în acea zonă nu mai exista tensiune electrică de multă vreme, astfel că nimeni nu înţelege cum s-a produs explozia, declară liderul sindical de la mină, Laszlo Domokos, potrivit News.ro.

Update 09:00 Doi dintre minerii răniţi în explozia de la Uricani vor fi transportaţi la spitale din Bucureşti, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Update 08:45 Cea de-a patra victimă este în continuare căutată de către echipe de salvatori. 'Nu avem informaţii dacă este decedată sau este în viaţă", au declarat reprezentanţii ISU Hunedoara.

Update 08:40 Doi mineri au ajuns la spital cu arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare, şi urmează să fie duşi în sala de operaţie, iar al treilea se află încă în ambulanţă, potrivit reprezentanţilor Spitalului din Petroşani

Update 08:30 Secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat, în direct la Antena 3, că starea victimelor scoase la suprafaţă urmează să fie evaluată la spital. Încă este în despăşurare misiunea de salvare a minerului dispărut, potrivit oficialului MAI.

Update 08:20 Din primele informaţii din partea ISU Hundoara, ar fi vorba despre o explozie care a fost urmată de prăbuşire de galerie. Echipa de salvatori confirmă că la locul accidentului sunt trei persoane rănite şi un miner dispărut.

Sunt patru victime la mina Uricani, anunţă presa locală. Accidentul s-ar fi produs în cadrul unor lucrări de închidere. Unul dintre mineri este dat dispărut.

Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului, precum şi elicopterul SMURD de la Craiova.

Mina Uricani este în proces de închidere încă din 2009. Până la finalul anului este prevăzut să îşi încheie activitatea de exploatare.

Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai rămas aproximativ 300.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Tragedie la mina Uricani. Minerul mort în explozie avea 43 de ani. Celelalte victime, transportate la Bucureşti. IMAGINI DRAMATICE