Antena Meniu Search
x

ÎNSPĂIMÂNTĂTOR! Un MUNTE DE MINEREU s-a prăbuşit în mina Lupeni! Cît trebuie să sape salvatorii pentru a ajunge la cei trei ortaci blocaţi la 500 de metri sub pământ

Rudele minerilor surprinşi în subteran de surparea tavanului unui abataj au fost chemate la sediul Minei Lupeni şi primesc consultarea unui psiholog.

Rudele minerilor surprinşi în subteran de surparea tavanului unui abataj au fost chemate la sediul Minei Lupeni şi primesc consultarea unui psiholog, iar inspectorii ITM s-au autosesizat în acest caz. Minerii au vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, rudele celor trei mineri surprinşi în subteran sunt ţinute în permanenţă la curent cu operaţiunea de salvare.

”Rudele minerilor surprinse în surpare au fost invitate la sediul Minei Lupeni pentru a fi, în permanenţă, ţinute la curent cu desfăşurarea operaţiunilor de salvare. De asemenea, un psiholog a fost desemnat să consilieze rudele persoanelor prinse în subteran”, se arată în comunicat.

Surparea s-a produs la peste 400 de metri adâncime, iar cei trei mineri blocaţi au vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani.

Pe acelaşi subiect

”O surpare produsă în urma deranjării susţinerii abatajului din subteranul minei Lupeni a generat blocarea a trei oameni la peste 400 de metri sub pământ. În momentul surpării, se aflau în abatajul, cu o lăţime de aproximativ 4 metri şi o înălţime de 2 metri, 11 persoane. Opt mineri au părăsit zona periculoasă, şapte dintre ei fiind implicaţi în derularea operaţiunilor de suport tehnic. Trei mineri cu vârste între 39 şi 43 de ani au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri”, se mai arată în comunicat.

În cel mai scurt timp s-au format două echipe de salvatori care intervin pentru salvarea ortacilor.

”În cel mai scurt timp, s-au alertat salvatorii minieri ai Exploatării Miniere Lupeni şi Salvamin Petroşani, două echipe alcătuite din 14 salvatori fiind implicate în operaţiunile de salvare. Aceaste echipe sunt singurele acreditate să pătrundă în subsol, procedurile de intervenţie fiind diferite de cele de la suprafaţă”, mai arată sursa citată.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara s-a autosesizat în acest caz. O echipă condusă de inspectorul şef s-a deplasat la sediul minei, iar unul dintre inspectorii de protecţia muncii, inginer minier, a coborât în subteran alături de salvatori pentru a demara verificările.

Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani a deschis un dosar de cercetare penală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ÎNSPĂIMÂNTĂTOR! Un MUNTE DE MINEREU s-a prăbuşit în mina Lupeni! Cît trebuie să sape salvatorii pentru a ajunge la cei trei ortaci blocaţi la 500 de metri sub pământ