Antena Meniu Search
x

Foto Accident grav în Mehedinţi între două TIR-uri. Unul dintre camioane a ricoşat într-un microbuz în care se aflau opt persoane care se întorceau din Italia

Accident grav în Mehedinţi, pe DN6, între Orșova și Severin, zona Potile de Fier I. Două TIR-uri s-au ciocnit, iar în urma impactului violent unul dintre ele a ricoşat într-un microbuz în care se aflau opt persoane care se întorceau din Italia. Şoferul care se face vinovat de accident era băut, având o concentraţie de 0.16 de alcool în aer pur respirat.

de Alin Ghiciulescu

la 05.03.2024, 08:35

Două persoane aflate în microbuz au fost rănite în urma impactului. Oamenii veneau de la muncă din Italia și se deplasau spre casă, în Cetate, județul Dolj. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Două persoane au fost rănite

Din primele informaţii, şoferul autotrenului înmatriculat în Germania a pierdut controlul volanului, a lovit inițial un alt TIR, după care a ricoşat în plin în microbuzul care circula regulamentar. 

La faţa locului, au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, în urma cu puțin timp, la un accident rutier produs pe DN6, pe raza localității Gura Văii, pentru salvarea victimelor și asigurarea masurilor de apărare împotriva incendiilor. În accident au fost implicate 2 autotrenuri și un microbuz pentru transport persoane.

Pe acelaşi subiect

La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o autospeciala de descarcerare, dar și 2 ambulanțe SAJ. În sprijin, a fost solicitată și autospeciala pentru transport victime multiple din cadrul ISU Mehedinți. Echipajele medicale au evaluat șase victime, conștiente, cu politraumatisme, acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Drobeta Turnu Severin. Nu au fost persoane încarcerate.

Ce spun poliţiştii

La data de 04 martie a.c., ora 10.49, pe DN 6, zona Viaductul Moșu, s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 51 de ani, din comuna Oprișor, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule ar fi pătruns pe sensul opus de mers și a acroșat semiremorca unui autotren condus de un bărbat de 39 de ani, după care a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 34 de ani.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală a șase persoane, care au fost transportate la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Conducătorul auto de 51 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest care, a indicat o valoare de 0.16 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice. În cazul celorlați doi șoferi, rezultatele  la testarea cu aparatul alcooltest au fost negative. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Accident grav în Mehedinţi între două TIR-uri. Unul dintre camioane a ricoşat într-un microbuz în care se aflau opt persoane care se întorceau din Italia