Antena Meniu Search
x

Video Acoperişuri smulse de vijelie şi pereţi ciuruiţi de grindină, după ce vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră, în România

Grindină cât oul de găină şi acoperişuri smulse de vijelie. A fost încă o zi împărţită între caniculă şi furtuni violente. Au fost fenomene meteo extreme în jumătate de ţară. Vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră şi a distrus case. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 03.08.2021, 14:32

Vezi și
  • Acoperiş luat de vânt, perete ciuruit de grindină

Un preot din Bozieni, judeţul Botoşani, a rămas fără acoperiş deasupra capului după vijelia care a măturat localitatea şi a povestit că era să fie şi el luat de vânt.  "M-a luat vântul. M-a luat vântul, nu ştiam, am zis că mor", spune preotul.

Şi grindina a făcut ravagii. Urmele pietrei pot fi văzite pe pereţii casei şi ai garajului. 

De altfel, grindina a afectat mai multe judeţe din estul ţării. În Vrancea, şoferii aflaţi în trafic au trăit sperietura vieţii lor.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: La aproape 10 - 15 kilometri de Focşani văd că şoferii s-au oprit. pe drumul European 85, atât pe prima cât şi pe a doua bandă. Nu se mai înaintează din cauza faptului că plouă foarte tare, vântul bate foarte tare, în plus plouă cu piatră.

Pe acelaşi subiect

Grindina a distrus tot în cale

Şi în Timişoara grindina le-a adus bătăi de cap oamenilor, încă de dimineaţă. Aceasta a distrus tot în cale, iar pe jos a rămas un strat gros de gheţă. 

În alte zone din oraş, ploaia torenţială şi vântul puternic au pus la pământ mai mulţi copaci. Un şofer a avut un şoc când şi-a văzut maşina avariată. "O să încerc să mă îndrept împotriva primăriei", spune acesta. 

Furtunile au dat peste cap şi traficul pe calea ferată. Din cauza copacilor căzuţi pe firele de alimentare, trenul de la Iaşi a ajuns la Timişoara cu o întârziere de 240 de minute.

Iar în Cluj, locuitorii unei comune au privit înspăimântaţi natura dezlănţuită. Un telespectator a filmat imaginile incredibile de la adăpostul casei. 

Opt judeţe au avut parte, ieri, de grindină şi vânt puternic de 90 kilometri la oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Acoperişuri smulse de vijelie şi pereţi ciuruiţi de grindină, după ce vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră, în România