Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jumătate de ţară, sub cod de furtuni violente. Vremea a făcut prăpăd în toată ţara

Grindină cât oul de găină şi acoperişuri smulse de vijelie. Căldura excesivă a adus furtuni violente, în vestul şi centrul ţării. Vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră şi a distrus case. În continuare, va fi o noapte furtunoasă în jumătate de ţară.

de Redactia Observator

la 02.08.2021 , 21:11

În doar câteva minute, curţile timişorenilor s-au albit, acoperite de un strat gros de gheaţă. Furtuna a pornit din senin, iar oamenii s-au minunat de perdeaua deasă de grindină. 

În alte zone din oraş, ploaia torenţială şi vântul puternic au pus la pământ mai mulţi copaci. 

"S-a rupt creanga aia. Păi uite ca e putred tot si acolo are asa o gaura mare în el".

Vezi și

Un şofer a avut un şoc când şi-a văzut maşina avariată. 

Pe acelaşi subiect

Discuţie reporter-proprietar- Ce veţi face acum?

- O să încerc să mă îndrept împotriva primăriei. 

Furtunile au dat peste cap traficul pe calea ferată. Din cauza copacilor căzuţi pe firele de alimentare, trenul de la Iaşi a ajuns la Timişoara cu o întârziere de 240 de minute. Oamenii au aşteptat degeaba o explicaţie oficială. 

"Nu le pasă de noi, suntem pe post de marfă". 

Furtunile violente au făcut prăpăd în toată ţara

În Maramureş, codurile roşii de vijelii au făcut ravagii în câteva zeci de localităţi. Grindina cât oul de găină le-a ciuruit oamenilor maşinile şi acoperişurile. 

"La asta cu mașina sparta de grindină, îi e spart și acoperișul de la casa".

Alţii au rămas pur şi simplu fără nimic deasupra capului. Furtuna a smuls acoperişul spitalului din Târgu Lăpuş, însă niciun pacient nu a fost rănit.

Iar în Borşa, vijelia a aruncat un acoperiş peste un stâlp de electricitate. Urmarea: un oraş întreg a rămas fără curent electric.

În Cluj, locuitorii unei comune au privit înspăimântaţi natura dezlănţuită. Un telespectator a filmat imaginile incredibile de la adăpostul casei. 

Vijeliile violente, cu grindină şi vânt puternic de 90 kilometri pe oră, îşi vor face de cap în continuare în opt judeţe din est, printre care Galaţi şi Vaslui. Nu e de mirare, spun meteorologii: este efectul căldurii excesive. Şi pentru locuitorii din centrul şi sud-estul ţării se anunţă o noapte furtunoasă. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Fii Observator » Jumătate de ţară, sub cod de furtuni violente. Vremea a făcut prăpăd în toată ţara