Antena Meniu Search
x

Video Actorul Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolul din "Love story", a murit la 82 de ani. În ultima parte a vieții s-a luptat cu leucemia și cancerul de prostată

Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolul din "Love story", a murit, ieri, la vârsta de 82 de ani. Actorul a cunoscut o faimă enormă în anii '70 şi a avut relaţii cu unele dintre cele mai faimoase actriţe şi cântăreţe din lume. Povestea de dragoste cu Farrah Fawcett, unul dintre Îngerii lui Charlie, a fost la fel de impresionantă ca cea din filmul care l-a făcut celebru. 

de Redactia Observator

la 09.12.2023, 20:37

Vezi și

A impresionat până la lacrimi o generaţie întreagă în "Love Story", un film despre dragoste şi pierdere. Acum, cei care l-au iubit pe Ryan O'Neil trăiesc durerea despărţirii. Actorul a murit la 82 de ani, iar anunţul a fost făcut de fiul său pe Instagram. S-a luptat în ultimii ani cu leucemia şi cancerul de prostată. 

Ryan O'Neil: "Cine ar fi crezut că mă voi alege cu o stea pe aleea stelelor de la Hollywood? Credeam că voi sfârşi la închisoare şi uite unde am ajuns."

Ryan O'Neil a fost atras mai mult de sport, în tinereţe, concurând în liga de box amator din Statele Unite. A ajuns pentru prima dată pe un platou de filmare ca figurant, pentru a face un ban în plus. Aici, însă, a fost remarcat pentru fizicul impresionant. Au urmat slujbe de cascador şi apoi apariţii în seriale tv. Rolul carierei a venit în 1970.

Ryan O'Neil: "Eram doar actori într-un film, nu aveam idee că va avea o asemenea amploare."

Pe acelaşi subiect

Filmul care l-a făcut faimos pe Ryan O'Neil

Love Story a avut încasări de peste 173 de milioane de dolari, echivalentul a 1,3 miliarde la valoarea actuală. Ryan O'Neil a primit doar 25.000 de dolari pentru rol, dar s-a ales cu o faimă imensă. Au urmat noi succese, în filme precum What's Up Doc sau Paper Moon.

În 1975, a fost distribuit de legendarul regizor Stanley Kubrick în rolul principal al dramei istorice Barry Lyndon. În prezent e considerat un film cult, însă pelicula a fost un eşec financiar. Cariera lui Ryan O'Neil a intrat de atunci în declin. Actorul avea să se mai remarce doar prin tumultuoasa viaţă amoroasă. A avut aventuri cu Ursula Andress, Barbra Streisand sau Diana Ross. Marea sa iubire a fost însă actriţa Farrah Fawcett.

Prima relaţie a cuplului, începută la sfârşitul anilor '70, a durat 18 ani. S-au despărţit, dar s-au îndrăgostit din nou unul de altul, în 2001. La fel ca în Love Story, Ryan O'Neil a rămas alături de Farrah Fawcett până când aceasta a fost răpusă de cancer, în 2009. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Actorul Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolul din "Love story", a murit la 82 de ani. În ultima parte a vieții s-a luptat cu leucemia și cancerul de prostată