Antena Meniu Search
x

Video Aeronavă Hercules, trimisă pentru evacuarea cetăţenilor români din Afganistan. Imagini de la decolare

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a plecat spre Afganistan pentru a evacua cetăţenii români aflaţi încă în această ţară.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 17.08.2021, 18:41

Vezi și

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a plecat marţi spre Afganistan pentru evacuarea cetăţenilor români, numărul acestora ridicându-se la 27 de persoane, conform datelor autorităţilor.

O altă aeronavă va pleca pentru a repatria românii care au părăsit deja Afganistanul la bordul avioanelor NATO.

”O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marţi, 17 august, pentru a efectua o misiune de urgenţă având drept scop evacuarea cetăţenilor români din Afganistan. La bordul aeronavei se află, pentru protecţie, o echipă a Forţelor pentru Operaţii Speciale din Armata României”, a transmis MApN.

16 români au părăsit Afganistanul cu avioane NATO

Pe acelaşi subiect

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetăţenilor români evacuaţi din Afganistan în alte locaţii cu aeronave ale NATO.

"Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situaţiei de securitate din Afganistan.

Ministerul Apărării Naţionale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecţia şi transportul persoanelor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", mai scrie MApN pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform ministerului, potrivit datelor actuale, la Kabul sunt 27 de români. 16 români au părăsit deja Afganistanul în cursul nopţii trecute, la bordul unor avioane NATO.

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni că 35 de cetăţeni români se află în Afganistan (între timp numărul acestora s-a mărit) şi că a propus trimiterea unui avion care să îi aducă pe aceştia în ţară.

Preşedintele Klaus Iohannis a dispus implicarea de urgenţă a Forţelor Aeriene Române pentru evacuarea cetăţenilor români din Afganistan, decizia fiind luată la propunerea premierului, a transmis apoi Administraţia Prezidenţială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Aeronavă Hercules, trimisă pentru evacuarea cetăţenilor români din Afganistan. Imagini de la decolare