Antena Meniu Search
x

Video "Ajută-mă, ajută-mă, dă-mi banii!" Înarmat cu un pistol, un luptător MMA a jefuit o farmacie din Ilfov în 30 de secunde. Tot el le-a deschis uşa mascaţilor

Luptător de profesie, tâlhar în timpul liber. Un sportiv român care activează în galele MMA a jefuit o farmacie din Ilfov și a încercat să dea lovitura și la un amanet din Capitală. În ambele situaţii, a ameninţat angajaţii cu un pistol. Deşi bărbatul avea glugă şi mască, poliţiştii l-au identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere şi l-au reţinut.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.02.2023, 19:15

Vezi și

Pe 31 ianuarie, luptătorul Radu Mihăiţă, în vârstă de 34 de ani, a intrat într-o farmacie din Ilfov. Cu faţa acoperită de mască şi cu gluga trasă bine pe cap, a ameninţat angajata cu un pistol. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum deschide casa de marcat şi pune mâna pe încasările zilei. Ia doar bancnotele mari, circa 3.000 de lei, şi apoi fuge. Jaful a durat doar 30 de secunde. Cu o oră mai devreme, ar fi încercat să jefuiască un amanet din sectorul 6 al Capitalei, la 13 km distanţă.

Cum l-a identificat Poliţia

"Ar fi ameninţat o angajată cu un pistol şi ar fi cerut să îi remită încasările", a declarat Bogdan Ghebaur, Poliţia Capitalei. Prima încercare a bărbatului a fost, la un amanet din sectorul 6. Tâlharul i-a arătat angajatei de la amanet pistolul pe care îl ținea la brâu, doar că femeia nu s-a lăsat atât de ușor intimidată. "Era în spatele geamului și i-a arătat pistolul. Era disperat, îi zicea ajută-mă, ajută-mă, dă-mi banii! Femeia nu s-a speriat, a apăsat butonul de panică", spune angajat al casei de amanet.

"Individul și-a dat seama că s-a apăsat butonul de panică și probabil știa că avem echipajul foarte aproape. Echipajele de intervenție au fost direcționate către locație, s-au deplasat într-un minut conform raportului GPS pe care îl avem și din dispecerat și de pe auto", a declarat George Duminică, reprezentant BGS. Ca să ajungă dintr-un loc în altul, sportivul a folosit o maşină închiriată. Spera să scape, dar, 3 zile mai târziu, poliţia a reuşit să-l prindă. L-au ridicat de acasă, după ce chiar el le-a deschis uşa mascaţilor.

Înainte să fie capturat, luptătorul postase pe pagina lui de Facebook mai multe mesaje. Unul dintre ele făcea referire la încrederea în oameni. A dat explicaţii în faţa poliţiştilor care l-au reţinut pentru 24 de ore. Câteva ore mai târziu a fost dus în arest. Cu capul în jos, cu cătuşe la mâini şi cu capul acoperit de geacă - aşa a ieşit de la serviciul de investigaţii criminale. Radu Mihăiţă a devenit luptător profesionist de mixed martial arts în 2016. Până în 2020 a avut 14 lupte. 13 dintre ele le-a pierdut. Potrivit unor surse judiciare ar mai avea antecedente penale şi în străinătate. Aceleaşi fapte de tâlhărie. Mâine, 5 februarie, tânărul va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Ajută-mă, ajută-mă, dă-mi banii!" Înarmat cu un pistol, un luptător MMA a jefuit o farmacie din Ilfov în 30 de secunde. Tot el le-a deschis uşa mascaţilor